Медитация за душа и тяло

Медитация

Търсите медитация за душа и тяло?

Преди да сте тръгнали по „клиничната пътечка“ на родното здравеопазване, за да разберете, какво ви и е, а „не дай Боже“ да ви диспансеризират, продължете с изследване на вашата същност и започнете с медитация.

Не бива да пренебрегваме и факта, че много сред нас са свръх емоционални и дребните неща от живота им се отразяват болезнено.

Друга част са по-груби (привидно), мрачни на пръв поглед, но замисляме ли се, каква е причината да са такива и защо са се затворили в „черупката“ си?!

Всеки от нас има страдания, които са не само физически, но и душевни, а ето и другата част от въпросите, които трябва да си зададем в търсене на хармонията в нас самите:

Вярвам ли в съдбата и това, че ще е благосклонна към мен

От малки всички сме учени, че „две и повече неща не може да имаме“. Е, поне едно от поколенията. Та, ако искате и мечтаете за пари, слава, здраве, любов, едва ли всичко ще ви връхлети със 100 км/ч. По-скоро след не много време сами да се отчаете, че нещата не стават така както ги искате и да се откажете. По-лесно е да степенувате приоритетите.

Казано по-друг начин, ако имате нужда от здраве, то дайте си почивка. Ако искате да се развивате в работата и да имате пари, насочете се на там. За всичко това ще вие от полза медитация ошо.

Не се старайте да „огреете“ всичко на веднъж, защото който се старае да носи „две дини“ под една мишница, най-често изпуска и двете. Едва, когато сте постигнали едната, устремете се към другата цел. И през цялото време мислете колко сте щастливи и как постигате всичко сами. Само така ще сте в хармония със себе си.

Колко често се глезя с почивка

И най-бързия пилот на формула едно, знае, че педалът на газта се отпуска на завой. Така, че спрете се, ако не за едноседмична отпуска, то поне за час-два или ден. Така, ще може да пренастроите емоции, сили, мисли и енергия. В противен случай рискувате, „софтуера“ да се претовари и да ви предаде.

Кое ме кара да се чувствам „Жив“

Ако пътуванията са ви карали някога да сте като волна птичка; Ако това да помагате на околните ви прави истински щастливи. Ако мечтата да сте лидер, ви кара да се усещате на място или нещо друго, то това е вашият скрит талант. Ако се съсредоточите към целите си, с помоща на медитация, може и да постигнете велики неща.

Оптимист или песимист съм

За вас „чашата е на половина пълна или наполовина празна“?! Няма значение от отговора стига да знаете, кога, колко и с какво да подхождате. Ако нямата власт над собствените усещания, то без значение е всичко останало. Болната амбиция може само да ви навреди, но тя не е за предпочитане от бездействието. Така, че давайте с бани темпове и малки крачки по пътя към успеха.

Мога ли да постигам мечтите

Разбира се, че можете. Всеки го умее, но не всеки знае как. Много от нас оставят другите да управляват живота и съдбата им, а така не живеят и не реализират собствените си мечти. Така, че оценете мислите, чувствата и съчетайте с действията си. Вашите, разбира се, не тези на околните.