Най-романтичните хотели на Европа

Романтиката е в живота, а това означава любов, удоволствие, радост за всяка клетка и всяко сетиво!

Създадени за страст и вечно търсещи емоция, хората сме така ненаситни, че днес малко са нещата, които не биха ни впечатлили. Нека насочим внимание към съвременния турист и по-конкретно, това какви хотели избира за своята почивка.

passion and romance

[bctt tweet=“Усещането за живот, красотата на обстановката, топлото посрещане са първи критерии в класацията, които поставяме, преди да направим поредната резервация.“]

Кое за вас е най-важно в изборът на хотел – обслужването, качеството на храната или отношението?!

настаняване в хотел

История на романтиката в хотела – през 1975 г. бизнес консултант в хотелиерския бранш на име Дженс Дикман създава идеята за верига хотели, които да обединяват една концепция и да се поместват под едно название Romantic Hotels. Такава верига хотели за първи път била създадена в Германия. Днес числеността на „романтичните“ хотели е над 200 бр. и са пръснати из цяла Европа. С най-голяма популярност се славят тези в Белгия, Германия, Швейцария, Холандия, Италия, Испания, Люксембург, Австрия и Франция.

Как да се докоснем до романтиката – които и старинен европейски, романтичен хотел да изберете , няма да сгрешите. Всички те са впечатляващи по архитектура и носят вековна история и традиции.

old European hotel

Запомнете, че романтиката не е в скоростта, с която съвременния турист избира бързо хотел за настаняване, пристига до мястото за почивка със самолет и обикаля забележителностите за миг.

passion and romance 3

[bctt tweet=“Романтиката е в малките детайли и съвсем не е само за влюбените.“]

European hotels

Романтиката е в подхода на персонала от хотела, във вкуса на прясно приготвената храна, в аромата, свещите, спокойствието на всичко, което всеки един от тези хотели предлага.

И тук съвсем не става дума за 3, 4 или 5 звезди, а за едно съвсем различно ниво на обслужване и ниво на изкарване на една истински приятна почивка.

настаняване за двама в хотел

Какво да изберем хотел или вила – ако харесвате класическата романтика на хотели, то заложете на типа замък. Дор да планувате да направите подарък или да зарадвате любимия човек, това отново е най-добрата алтернатива. Един такъв е парк-хотел „Васербург Анхолт“. Разполага се на цели 42 хектара земя, около него има множество езера и е недалеч от границата с Холандия.

Kurfyurstilihes Amtshaus

Не са за изпускане и хотели-замъци като „Курфюрстилихес Амтсхаус“, намиращ се в сърцето на планина Айфел и зад стоманени порти и стени, пресъздава по автентичен начин обстановката на отминали векове.

hotel-castle rheinfels castle

Друг такъв е хотел-замъкът „Райнфелс“, оборудван с първата историческа фитнес зала, която в миналото била стая за мъчения.

Villa Pagoda

  • По отношение избора на вила, нека побързаме да споменем, че съвсем не става дума за къщичка в забутано селце. През 19-ти век е построена „Вила Пагода“. В нея, освен кухня от висока класа може да опитате от средиземноморския стил, да зърнете езеро Лугоно, кантонът Тичино и естествената красота на прилежащия парк и планината. Вилата е издигната преди повече от 200 години на мястото на благороднически имот.
  • Старите ханове – някои от романтичните хотели наследени от едното време“ се разполагат в стари сгради. Такива често са мелници, пощи, страноприемници.

Нека не забравяме и мъдрата приказка на писателя Херман Лонс:

 

Това, което ще има значение в бъдеще е не къде да отседнем, а дали си заслужава“.

European service hotels

През 1877 г. в град Мюнхен, Германия е основан един от веригата романтични хотели „Ниймърс“. В него може да намерите тишина, уединение, отлично обслужване и топла атмосфера насищащи сетивата.

hotels for family vacation

Съвременното семейство – днес всяко семейство залага на хотелите тип All Inclusive, но малко са онези истински ценители, които се доверяват на традицията изграждана в годините. Така, че не си мислете, че е непоносимо скъпо да отседнеш в Romantic Hotels. Дори нека ви издам една малка тайна – ако не е пикът на сезона, може да попаднете на доста изгодни оферти.

романтика на хотели в Европа