Най-красивите цветя в света

Цветя

Знаете ли кое е най-красивото цвете в света?

Този въпрос може да изгледа като един от най-сложните, на които да търсим отговори. Защото всяко цвете в света има своя красота…

И как когато сме възхитени от тази красота сами не можем да намерим най-точните думи, за да опишем.

Ако се вгледате внимателно, може да узнаете, че някои цветя имат редица уникални характеристики, за разлика от другите.

Предлагаме ви списък с 10-те най-красивите цветя в света:

  1. Сакура

Сакурата е неповторимо цвете, което символизира пристигането на пролетта. Сезонът на цветята. Красивият му цвят е в розово и бяло. Цветето се отваря в края на март и началото на април. Периодът на цъфтеж може да продължи 14 дни.

Сакура има голямо значение в японската култура. То символизира цъфналите череши и се смята за ново начало и красота в живота. По време на цъфтеж, японците прекарват вечерите си под цъфтящите сакура-дървета със семейството и приятелите си.

  1. Цвете „Bird of Paradise“

В превод означава „Райската птица“. Това е екзотично растение, първоначално цъфтящо в Южна Африка. По време на цъфтежа, красивите му цветя изглеждат като ранна птица по време на полет. Затова е наречено така. Това е необичайно красиво цвете, което символизира раят. Цъфти от май до септември. При цъфтежа всяко цветче има три вертикални оранжеви сепарали и три хоризонтални сини вътрешни сепарали.

  1. Кървящо сърце

Цветето Кървящо сърце е прекрасно красиво цвете, което може да привлече вниманието на всички. Расте добре във влажен, хладен климат.

  1. Далия

Това растение винаги е било специално сред любителите на цветята. Причината е голямото разнообразие от размери и цвят. Далията, наподобява хризанетема, а другото й име е Гергина. В света има 42 различни вида Дали. „Dahlia“ променя цвета си и може да се намери в почти всеки цвят, освен син. Далиите идват от Мексико. Но днес са и диво растящи. Изумителните цветни цветчета цъфтят от средата на лятото до първите слани.

  1. Водни лилии

Кралицата на всички водни цветя в света. За Ваша изненада има 70 вида различни водни лилии в света. Те растат само в сладководни екосистеми, като езера. Типично при тях е, че не само тяхната красота привлича вниманието. Водните лилии помагат за очистване на екосистемата, балансират температурата на водата и осигуряват отлично местообитание за рибата.

Те имат дълъго стебло, което е прикрепено към дъното на езерото, в което растението живее. Красивите цветя цъфтят от пролетта до есента. Всяко цвете се отваря сутрин и се затваря вечер. Водните лилии се срещат в различни цветове, включително розово, бяло, жълто, оранжево, лилаво и синьо.

  1. Газания

Известна още като цветно съкровище. Газанията са красиви, ярко оцветени цветя с много дълги, сребристо-зелени листа. Те растат добре на слънчеви места. Светлите цветя се появяват в средата на лятото и цъфтят до началото на есента.

  1. Лотос

Това е свещеното цвете на будистите. Символизира чистотата, хармонията на божествеността и благодатта. Лотос е едно от най-красивите аква цветя. Расте в плитки и кални води. Лотосът се нуждае от слънчева светлина, за да расте. Това е слънчево цвете, което се отваря сутрин и се затваря през нощта.

  1. Лалета

Лалето е уникално красиво цвете, което може незабавно да привлече вниманието. В света има повече от 3000 разновидности на лалетата от над 150 различни вида. Това разнообразие ги прави едно от най-популярните и култивирани цветя в света. Всеки стълб на лале има само едно цвете. Съществуват и някои видове лалета на едно стъбло, които имат повече от едно цвете. Един тъжен факт за лалетата е техният кратък жизнен цикъл (5-7 дни).

  1. Орхидеи

Орхидеята е известна с многообразието си от над 25 000 вида. Орхидеите са едни от най-големите цъфтящи растения в света. Може да зърнете това красиво растение почти навсякъде.

  1. Роза

Най-красивото цвете в света. Не случайно наричано „Кралица на цветята“. Хората започнали да отглеждат рози още 500 г. пр. Хр. д. Цветовете му са красиви, приятни миришещи. Розата символизира любов, чест, вяра, красота и страст. Красотата е основният фактор, който прави розите толкова популярни сред цветарите и цветните любители. В света има до 100 различни вида.

роза

Розите се срещат в различни нюанси, вариращи от червено, жълто, розово и завършващо с бяло и оранжево. Няма черни и сини рози, въпреки че се култивират вече и такива. В крайна сметка класика си остават червените рози. Те са специални за нас, защото символизират истинската любов.