10 неща в Google, които да опитате

Милиони от нас използват Google всеки ден. Google се използва от всички – студенти, за изследвания, за училищни проекти, от предприемачи, които искат да научат как да развиват бизнеса си онлайн.

Google тези дни може да се използват и за съхраняване и споделяне на файлове, папки, слушане на музика и гледане на видеоклипове. Но колко много знаем за това?

Гугъл

Google е мощен инструмент, който има повече функции, отколкото изглежда на пръв поглед. Ако искате да се възползвате от тях, тук са 10 съвета, за които трябва да знаете.

1.Използвайте раздели

Знаете ли, че има няколко раздели в горната част на всяко поле от вашите търсения? Тези раздели включват изображение, уеб, новини, видеоклипове, пазаруване и др. В секцията „Разширения“ също са включени карти, книги, посещения и приложения. Тези раздели ще ви помогнат да ограничите търсенето до нещо по-конкретно. Например, ако искате да намерите новинарска статия, може просто да кликнете върху раздела „Новини“. Ако искате да намерите снимка, трябва само да кликнете върху раздела Изображение. И така нататък.

  1. Офлайн карти

Преди да започнете пътуване, може да изтеглите офлайн карта. Всичко, което трябва да направите, е да стартирате „Предпочитани“, преди да кликнете върху „Офлайн“. След това кликнете върху бутона „Плюс“ и намерете местоположението, което ще посетите.

  1. Използвайте кавички

Когато използвате кавички, кажете на Google, че искате да намерите цялата фраза. Ако например въведете черно кожено яке за мъже, Google ще търси съдържание, което съдържа тези думи, независимо от реда, в който се намират. Но ако ги обвиете в кавички, Google специално ще търси тази точна фраза.

  1. Използването на тире

Понякога ще търсите в Google думи, които имат няколко дефиниции. Пример за това е думата Фокус. Когато въведете думата Focus в Google, може да видите резултати, които се отнасят, както до концентрацията, така и до автомобила на Ford Focus. За да премахнете някой от тези потенциални резултати, използвайте тире, за да кажете на Google, че искате да игнорирате такива резултати. Например, ако не искате да постигнете резултати, включително Ford Focus, трябва да влезете в Focus-Ford. Това казва на Google да изтрие всички резултати, съдържащи думата „Ford“.

  1. Изпратете упътвания към телефона си

Ако вече използвате Google Карти както на смартфона си, така и на компютъра, няма причина да започнете отново, когато правите прехода от мобилна версия към компютър и обратно. Всичко, което трябва да направите, е да използвате инструмента „Изпратете на телефона „, който ще намерите картата на събитието. В списъка с наличните устройства може да намерите телефона или таблета си.

  1. Намерете страници, които се свързват с други страници

Ако се опитвате да намерите някой, който цитира статия от списание на вашия сайт, може да използвате този трик, за да намерите всички сайтове, които са свързани с него. Може да въведете търсенето си по следния начин: link: log site Това търсене показва страниците, които свързват списанието с официалния сайт.

  1. Научете за синонимите

Ако нямате търпение да търсите с google може няколко пъти да наблегнете на различни синоними на една и съща дума. Тогава символът „~“ може значително да опрости живота ви. Пишете „евтини дърва за огрев“ и получавате резултати според думите „евтини“, „достъпни“, „Икономични“, „Ниски цени“ и т.н.

  1. Заместващата марка „Asterisk“

Този съвет на Google е един от най-полезните. Когато в търсенето с Google използвате звездичка, всъщност остава заместител, който търсещата машина автоматично ще запълни по-късно. Това ще ви помогне да намерите текста, когато не знаете всички думи. Например, може да въведете в Google: „Здравейте, * търсите * за“. Изглежда глупаво в реалния свят. Google обаче е умен и ще проследи тази фраза, като замени липсващите думи.

  1. Калкулатор

Google може да работи с добър калкулатор. За целта просто въведете желаната операция в полето за търсене.

  1. Търсете между две стойности

За по-разумен отговор на въпросите, може да потърсите нещо, което има квалификация между двете граници. Например, ако искате да разберете кой е бил президент на САЩ между 1930 и 1960 г., търсещата машина ще установи, че съдържа информация за американския президент през 1930 г. 1960 г. и ще достави желаните резултати.