10-те най-сложни езици в света

изучаване на чужди езици

Изучаването на чужд език позволява да общуваме с хора от друга държава и резюмето ни да изглежда добре, а знаете ли кои са най-сложни езици в света?

Но не всички езици обаче са лесни за учене, а някои от тях са много сложни. Степента на трудност често зависи от това доколко езикът е свързан със собствения.

Тук ще разгледаме десетте най-сложни езика за изучаване.

10-те най-сложни езици в света:

  1. Арабски

Според мнозина арабският език е най-трудният език за учене. Това, което го прави така сложен са големият брой арабски букви, които имат четири различни значения. Освен това звуците, които чувате на арабски, също може да се окажат напълно непознати.

  1. Китайски

С появата на Китай на световния икономически пазар проучването на китайския език става все по-популярно. В разговорното слово всяка дума може да има до осем различни значения, в зависимост от тона, в който се говори.

  1. Навахо

Навахо езикът е толкова сложен, защото е езикът на американската армия. Тя го използва като кодекс по време на Втората световна война.

  1. Корейски

Корейският език е екзотичен и специфичен. Тези, които са го научили, могат смело да издигнат паметник на себе си, защото са постигнали сериозно и важно постижение. Дори да научите някоя и друга дума, не пропускайте да разберете повече за Корея – една дестинация, която ще изненада всеки.

  1. Исландски

Въпреки че исландският език не е най-сложният език в света, той също се нарежда в листата от най-сложните езици. Има свои собствени трудности, а редът на думите и правописа е трудно-разбираем. Друго нещо, което прави исландски толкова труден е, че на него говорят само 330 000 души в света.

  1. Полски

Всъщност, че се смята близък до руския, полският език е толкова трудно усвоим, че дори полските деца не го владеят, докато не станат на шестнадесет години.

  1. Финландски

Финландският е друг труден европейски език за изучаване. Първо, има петнадесет различни съществителни имена. Това означава, че една малка промяна може да направи дума, която означава нещо съвсем различно.

  1. Норвежки

Норвежкият език не е толкова труден, както много от вече споменатите в нашия списък. Но той попада в нашия списък заради норвежците. Местните норвежци говорят много неофициално и в много различни диалекти, така че дори когато научите езика, не е толкова лесно да говорите, колкото си мислите.

  1. Естонски

Както и на другите езици, които споменахме, естонският има система от случаи, което означава, че думите могат да имат различни значения, в зависимост от това къде се използват в изречението.

  1. Немски

Немският език има няколко различни диалекта. Друга отличителна черта в немския е, че думите могат да се комбинират, за да направят нови думи. Една от най-дългите думи на немски език е „Donaudampfschiffahrtsgesellschaftskapitän“, в превод Дунавска параходна компания.

Сами се убеждавате, че има множество езици по света. Някои, от които не са така лесни за усвояване, дори с право могат да бъдат причслени към класацията най-сложни езици в света. Въпреки това, когато човек има желание всичко е възможно!