Исторически обекти по света

исторически места по света

Исторически обекти по света, сгради издържали теста на времето, древните руини на минали цивилизации, всички те са обекти с исторически интерес. Те ни дават завладяваща представа за това как живеят нашите предци.

Днес събрахме девет исторически обекти, които да посетите, когато е възможно.

  1. Тадж Махал, Индия

Построена от бял мрамор между 1631 и 1648, Тадж Махал, е свидетелство за любовта на император ярък Шах Джахан към жена му.

  1. Акрополис, Гърция

Снимките не оправдават блясъка на акропола в Атина, Гърция. Това е свещен обект от осми век пр.н.е., който е дом на великолепния Партенон.

  1. Каменните църкви на Лалибела, Етиопия

 В Лаалибела, Етиопия, има единадесет християнски църкви, издълбани от камък.

  1. Статуята на свободата, Ню Йорк

Статуята е поредната в ласацията ни за исторически обекти. Тя е направена от мед във Франция и след това е изпратена на части в Америка и инсталирана на място.

  1. Мачу Пикчу, Перу

Тя е построена през 15-ти век от инките. Това е впечатляващо място за посещение.

  1. Пирамидите в Гиза, Египет

Те наистина са удивителна гледка, която очарова.

  1. Руините на Петра, Йордания

Петра – руините на древния град Наваеан на територията на съвременния Йордания, в югозападната му част. Намира се в тесен долит между скалите, което води до тесен проход през каньона на As-Sik.

  1. Стоунхендж, Англия

Интерес будят и масивните камъни, като исторически обекти, използвани за създаването на каменния кръг, бяха преместени от Уелс до Уилтшир, на разстояние около 150 мили. Как са инсталирани камъните все още не е ясно, дори съвременните опити за повторение не са успели да пресъздадат.

  1. Колизеумът, Рим

Колизеумът в Рим е друг пример за невероятните методи за изграждане на хора от миналото. Структурата е най-големият амфитеатър, построен някога, в който могат да се настанят около 65 000 зрители.

исторически места по света