Най-дълбото Метро в света

Метрото е вид градски транспорт, който се появява, преди повече от 150 години. Днес малки и големи метростанции, известни като Метро в света са незаменим начин за придвижване в големия мегаполис.

Метро, представлява удобната подземна железница!

Тя наречена метростанция позволява да се намали натоварването на магистралата и да се предостави възможност на жителите да пътуват на дълги разстояния в най-кратки срокове.

метро станции по света

Тунелите, поставени под земята, позволяват на влаковете да се движат точно, според графика и да развиват на максимални разстояния максималната скорост, без да се страхуват от неочаквани препятствия. Задълбочаването на метростанциите под земята в много случаи е огромно предимство и позволява влаковете да бъдат управлявани с максимален ефект.

Най-дълбоката метростанция в света

Най-дълбоката метростанция в Москва

Най-дълбоката метростанция в Санкт Петербург

Най-дълбоката метростанция в Киев

Най-дълбоката метростанция в Европа

Най-дълбоката метростанция в света

Най-дълбоката метростанция в Киев

Най-дълбоката метростанция в света, разбира се, е станцията на Киев, наречена Арсеналняя.

метро

Името на метро станцията идва от английски тип, с малка дължина на залата за пътници. Изграждането на метрото започна през 1938 г., но войната забавя пускането в експлоатация.

По време на войната градът е сериозно повреден, така възобновяването на строителството на метрото продължава едва през 1949 г. Първите станции стартират през 60-те години. Тя е завършена окончателно през 1960 г.. Тогава влиза в линията Svyatoshinsko-Brovarsky и се намира под един от централните квартали на града на разстояние 105 метра от повърхността.

В допълнение към „Арсенал“, в Киев, има няколко дълбоки разположените станции: „Пещера“ – 90 метра, „Shulyavska“ – 84 метра, а „Dorohozhychi“ – 76 метра.

Всеки ден метро станция Арсеналняя се използва от най-малко 25,5 хиляди души, които пътуват до центъра на Киев за работа или за вкъщи. По време на строителството е била използвана главно от служителите на завода в Киев „Арсенал“, но днес предприятието е затворено, и се използва за градски транспорт от много жители на Киев.

  • Най-дълбоката метростанция в Москва

Московското подземие традиционно удивява въображението на чужденци, които не са свикнали да виждат такива луксозни изпълнения за метро. Дълбочината на станцията е доста голяма в сравнение с повечето подлези на света.

Най-дълбоката станция в Москва е „Виктори Парк“ – станцията, която влиза в линията Арбат-Покровская. Това е една от новите станции и съществува от 2003 година. Лобето се намира на дълбочина 84 метра под повърхността на земята, което я прави втора в списъка на най-дълбоко построените метростанции в Русия. В своя дизайн в нея се залага на темите както на Патриотичните войни от 1812 г. и на 1941-45 г.

Залата е покрита с черни и сиви мраморни плочи и е украсена с тематичен панел, разположен в западната част.

  • Най-дълбоката метростанция в Санкт Петербург

В Санкт Петербург метрото започна да се изгражда след Великата отечествена война през 1955 г. Строителите се сблъскали с огромни трудности, най-голямата, от които била изключително високата влажност и колебания в почвата. Въпреки това, благодарение на изключителните способности на съветските инженерни специалисти, проблемите бързо били решени.

До днес метрото в Санкт Петербург има повече от 60 станции, от които 58 са разположени на дълбочина в земната повърхност. Това е най-дълбокото метро в света, а най-отдалеченото от повърхността в него е станцията „Admiralteyskaya“, положена на 86 метра дълбочина. Общата му дължина е 162 метра, а дължината на залата за пътниците е 110 метра.

Декорацията е посветена на темата за флота: залата е украсена с барелефни портрети на руски военноморски командири и е в мозаечни панели.

Най-дълбоката метростанция в Европа

Метростанциите на европейските столици не се различават по дълбочина. Изключение прави сам о метрото в Прага, построено под ръководството на руски специалисти.

Благодарение на това Прага може да се гордее с най-дълбоката в Европа станция Náměstí Míru (площад на света), която е на около 54 метра под земята.

От повърхността до гарата има ескалатор с дължина 87 метра, който също е рекорден по размери за страните от ЕС.