Кой е най-силният човек в света

Силата на обикновените смъртни винаги била уважавана, а така се появил най-силният човек в света!

Рицарите заемали важно място в древните легенди и приказки и днес техните невероятни способности не престават да ни карат да се възхищаваме и дори предизвикват определена завист.

Кой е най-силният човек в света?

Недвусмислено отговаряйки на въпроса кой е най-силният човек в света, избрахме тази статия с направени в нея множество проучвания, преди фактите да бъдат показани наяве:

най-силният човек

Във всяка страна има силни хора, които демонстрират невероятни резултати. И в различни периоди от време спортисти, претендират за титлата „Най-силни“. Но някои имена завинаги са влезли в историята на човечеството и са станали синоними на силата.

Кой е най-силният човек в историята?

В древни времена съществуват много личности, които със силата си останали в историята и имената им се помнят и до днес. В резултат на притчите разказвани за тях днес има и прототипи на тези истински хора, които станали герои на новата епоха.

Ако говорим за по-модерно време, през първата половина на ХХ век един от най-силните хора бил англичанинът Александър Зас (известен като Железния Самсон). С леко тегло от 80 килограма той можел да устои на теглото на камиона, под въже, натоварено с въглища.

Не по-ниско в класацията за сила се нарежда руски герой Якуб Чехов, който през 1915 г. можел да удържи на силата на 6-ма войници, с общо тегло 300 кг.

най-силният човек в света

Кой е най-силният човек в света?

В наше време най-силният човек се определя като такъв според характеристиките на спортистите. Те от своя страна трябва да преодолеят 5 кръга състезания. Силните страни били поканени да се състезават при хвърляне на кегове, клякания, прекомерно натоварване, хвърляне на трупи, носене и издърпване на кола и дори самолет. Всяка година турнирите се провеждат в различни държави, а победителят получава трофея за RV.

През 2015 г. най-силният човек в света станал американският силфрист Брайън Шоу, който успял да се изпречи на друг известен и силен – Зидрънас Савикас. Последният получава тази титла 4 пъти, а постиженията му са записани в книгата на Гинес.

Повечето победи в историята на най-силният човек в света са спечелени от поляка Мариуш Пуджановски. Той притежава 5 трофея и много световни рекорди.

най-силният човек

Най-силният човек в Книгата с рекордите на Гинес

Според книгата на Гинес, най-силният е Кевин Бърс от Канада. През септември 2008 г. той успял да изтегли камион с тегло над 57 тона за 30.48 метра. През септември 2009 г. той попада в книгата със силата си над най-тежкия самолет. Отивайки до военната база в Трентън, той влачел 8,8 метра военен транспортен самолет CC-177 Globemaster III, чието тегло било188,83 тона.

Коя е най-силната жена в света?

Не само мъжете, но и някои жени имат голяма сила. През последното столетие най-мощната жена в света била цирковата актриса Кати Скандвина. Тя лесно усуквала железни пръти, жонглирала с оръдия и вдигнала над главата си желязна камбана, която тежила 130 кг.

Днес има поне няколко жени, които са достойни да заемат името на най-силните в света. Една от тях е Линдзи Хейуърд, която може да издържи до 320 килограма. Друга известна силна жена е Анна Куркина, която е световен шампион по вдигане на тежести.

Най-силното дете в света

Всеки баща иска сина му да стане силен човек. Така много от родителите започват да обучават децата си от ранна възраст. И някои бебета постигат невероятни резултати.

През 2009 г. най-силното момче, според книгата на рекордите на Гинес е Джулиано Строй, който можел да измъкне 20 дървени греди, разположени успоредно на пода.

Украинката Варвара Акулова 2 пъти попада в книгата с рекорди на Гинес като най-силното момиче в света. Когато била на четири години, вдигнала мряна с тегло от 92 килограма, а на 15-годишна възраст с лекота поемала тежест от 700 килограма.