Най-често срещаните митове за диетите

диетите

Знаете ли кои са най-често срещаните митове за диетите

Всички сме опитвали една или друга от списъка с диетите, под една или друга форма и с различна цел. Дали става дума за отслабване, dieti за здраве или тонус, то здравословно хранене трябва да бъде подпомагано.

Колко много митове за диетите съществуват, така много и забулени тайни има. Ето и някои от най-разпространените митове за диети:

Първи мит – „не може да се яде, след шест вечер“

Ако сте нощна птица и си лягате след полунощ, вечерята в шест часа ще е истинско изпитание за нервите. Освен това, разликата между храненията не бива да надвишава десет часа, може да се разглежда от тялото като атака на глад. По този начин, следващото хранене ще бъдат превърнато в натрупване на мазнини, за всеки случай.

Какво да се правите? Необходимо е вечерята да бъде 3-4 часа преди лягане. Вечерята трябва да се направи възможно най-лека. Хапнете прясна зеленчукова салата с ниско съдържание на мазнини, извара, варено пилешко или всяко друго постно месо. Ако сте загрижени все още усещате глад, изпийте чаша кисело мляко преди лягане или нискомаслено кисело мляко.

Мит 2 – „Основната диета не е спорт“               

Смята се, че можете да отслабнете, без да се упражнявате, просто трябва да изберете правилната диета. Но човек отслабва, не само заради загубата на мазнини от тялото, но и за сметка на мускулна тъкан. Не се съмнявайте, че тялото ви ще се бори с всяка капка мазнини, ако не го подлагате на физическо натоварване.

Най-добрият спорт трябва да се нарича плуване, но добри резултати дават и колоездене, джогинг, а дори и обикновена разходка в продължение на 45 минути бягане, 5000 метра, 5 км или 10 000 крачки. Такава трябва да се проведе сутрин и всеки ден.

Мит 3 – „Твърдите макарони не вредят на фигурата“

Частично вярно твърдение, но само ако не ядете макаронени изделия с кюфтета, сирене и масло. Перфектната комбинация: паста и задушени зеленчуци. Погрешно е да хапнете недоварени макаронени изделия с висока гликемичен индекс. Те бързо се абсорбира от тялото и отлагат върху бедрата.

Изберете „добра“ паста. Това не е толкова трудно. Такава е продукт от клас А., твърда пшеница. Също така полезни пасти са пълнозърнестите храни.

Мит 4 – „Калориите на черен хляб са по-ниски от тези в бял“

Да, това е така, но има известна разлика. Сто грама черен хляб съдържа 210 калории, а в бялото брашно е 250. Важно е също да се отбележи, че черният хляб съдържа повече сол и спомага за задържане на вода в организма. Черният хляб повишава апетита. Разбира се, този продукт също съдържа въглехидрати.

Купувайте пълнозърнест, ръжен хляб или трици. Калориите в този хляб са по-ниски. Хлябът богат на трици, много фибри, нормализира стомашно-чревния тракт и дава усещане за ситост. За отслабване не се препоръчва да се яде хляб преди лягане, защото съдържа въглехидрати. Необходимо да се яде преди вечеря, така че тялото да е имало време да изгори калориите.

Вижте тези 6 диети с плодове и зеленчуци в борба с калориите.