Кои храни от Япония съхраняват младостта

В Япония са отразени най-високи стойности за дълголетници. Най-дълъг живот имат хората от страната на изгряващото слънце, в сравнение с останалата част от населението на света.

Ако искате да научите тайната на дълголетието, то проследете тази тема:

Учените отдавна знаят, че броя на годините на живот зависи от доставката. Казано по-друг начин, това което вкарваме в телата си дава по-малки или по-големи шансовете за живеене до сто години.

Ако смятате, че в Япония средната продължителност на живота за мъжете е 85 години, жените живеят две години и половина повече. И това е само средното! Ако се вгледате в статистиката провинция Окинава, на същия остров, отбелязва още по-високи цифри. Така че, тайната на дълголетието се крие някъде там.

Оказва се, че в Окинава, за разлика от останалата част на Япония, няма железопътна връзка, така че гражданите се разхождат до всяка точка пеша. Освен това, само населението на Окинава яде не повече от десет грама сол на ден.

В резултат на само тези две статистики от хората на острова умира съвсем малка част в резултат на сърдечни и съдови заболявания. Разбира се, всички тези невероятни факти са свързани с Окинава и диетата на островитяните.

Учените са изучавали двадесет и пет години, хранителните навици и Окинава, за да стигна до следните заключения.

Тайните на народа на Окинава

храни от Япония

Всички, които живеят на острова приемат много растителни храни. В дневната им диета са включени повече от двеста продукти. Всеки ден в Окинава се яде не по-малко от осемнадесет различни продукти. Сравнете тези цифри с нашите оскъдни диети.

Всеки от Окинава хапва най-малко пет зеленчуци на ден. Най-популярните продукти са зелена салата, соя и местни зеленчуци. Една трета от храната на острова са зеленчуци. В допълнение, всеки ден японците ядат ориз с Удон или юфка.

На острова почти всяко хранене е без захар. Ако се ядат бонбони на Окинава, то обикновено са от тръстикова захар.

Три пъти седмично в Окинава ядат риба. Свинско се хапва веднъж седмично. Средният прием на сол е 7 грама на ден. В Япония се консумират 12 грама, а в останалата част от света, дори повече.

Калориите дневно включени в храненето на жителите на острова е около 1800 ккал. В сравнение с Япония, това показа 300 калории по-малко.