Храни срещу рак

Има много храни срещу рак и продукти с апгиканцерогенни свойства. Ако изградите навика всеки ден, да включвате в диетата хранителни продукти за подобряване на здравето, то ще може да се предпазите или поне да намалите риска от ужасни болести.

В действителност, в списъка на храни, могат да попаднат и такива, които да предотвратят образуването на ракови клетки в организма.

Плодовете са здрави и вкусни продукти, съдържащи селен, витамини С, А и Е, както и други вещества с антиоксидантни свойства.

Всеки ден трябва да се консумират най-малко 3 плода, за да се предотврати образуването на злокачествени тумори.

Храни срещу рак

Първи в списъка с продукти срещу рак се нареждат сините сливи. Те имат отлични противоракови свойства. Благодарение на техния пигмент, клетките на тялото са предпазени от дегенерация на рак. Влакното в сушените плодове, насърчава прочистването на червата, което е също превантивно средство против рак. Достатъчно е да се приемат по няколко сини сливи всеки ден, за да се защити организма от различни заболявания.

Премахването на токсините е насърчавано от стафиди!

Това малко зрънце е особено полезна за жените, предразположени към рак на гърдата. За мъжете те са полезни за предпазване от рак на простатата и рак на панкреаса. Стафидите съдържат повече анти-канцерогенни вещества, отколкото има в други сушени плодове, вино и грозде.

Отлично средство в борбата срещу рака са боровинките. Яжте два пъти в седмицата, 100 грама боровинки и рак няма да навреди на здравето ви.

Други храни срещу рак

Полезни са ягодите. Те съдържат кумарин. Това вещество очиства организма и блокира негативния ефект от нитрати и нитрити. Сто грама ягоди веднъж седмично могат да ви предпазят от рак.

За профилактика на ракови заболявания и храносмилателния тракт, от изключително значение са оранжевите плодове – портокал. Той съдържа комплекс от флавоноиди и в комбинация с витамин С е най-добрата защита срещу дегенерация на здравите клетки в ракови клетки.

Друг важен продукт е спанакът. Той е богат на коензим Q10. Спанакът укрепва имунитета, предпазва от растежа и развитието на ракови клетки.

За профилактика на рак на простатата се препоръчват зеле, ряпа и тиквички.