Най-чести причини за изневяра от страна на жените

защо жените изневеряват

Ако до преди две десетилетия се е смятало, че изневяра е престъпление, аморално нещо или ненормално деяние, то днес всеки втори изневерява.

У мъжете обаче, щом заговорим за изневяра, нещата опират до заложения първичен инстинкт, който е в резултат на въздействие на мъжки хормон тестостерон.

За жените поддаването към изневяра е много по-различно.

И докато мъжът може да стъпи в прегрешение, то за жената това да се случи трябва да са на лице няколко причини.

Най-чести причини за изневяра от страна на жените са:

  1. Не е случайна приказката, че сърцето е пряко свързано с любовта. На всеки от вас се е случвало поне един път през живота си да усети силно сърцебиене, при вида на представител от противоположния пол, та макар и за първи път да го среща. Това не е необяснимо, а си има своята подплата. Установено е, че представителите на двата пола се привличат по неповторим начин дори не само визуално и не е задължително това да стане с множество срещи и контакти. Въпреки, че не се случва често реално съществува възможност за любов от пръв поглед. В този ред на мисли се обяснява и първият вид кръшкане – жените изневеряват, когато са силно привлечени, като магнит от срещуположен пол.
  2. Вторият момент, когато една жена изневерява е в резултат на отмъщение. Вследствие на множество натрупани фактори, причини и следствия е установено, че нежните половинки са склонни да престъпят брачният обет или верността към интимния приятел, ако и той така е сторил спрямо тях. Тук не говорим за чувства, симпатии и други неща, които биха привлекли жената, а по-скоро първичният инстинкт, към които са по-склонни мъжете. Изневярата в тези случаи е еднократна и не е обложена с чувства.
  3. Като трета причина да изневеряват жените, проведени проучвания показват, че съвременната жена го прави чисто доминиращо в един мъжки свят. Както се налага във всеки един аспект от живота, така и в интимните отношения, тя е склонна да направи това, което би направила нейната половинка. Тук също не се влагат чувства, а самата мисъл да опита нещо различно, я подтиква към изневярата. И все пак нека не забравяме и други данни от проведени проучвания, които сочат, че 50% от дамите, мислят, че секс на първа среща е недопустимо, а само 10% от мъжете се съгласяват с тях.

защо жените изневеряват

Съществуват още множество провокатори жените да действат като мъжете, но като главен пред текст кога жената изневерява си остава познатото от древността чувство – Любовта. Някога, някой беше казал: „Една жена може да изневери, само когато обича, човека, с който би го направила“. До колко е вярно твърдението не можем да кажем, а истината остава някъде тайничко скрита в дебрите на дълбоката женска същност.