Магнетичен поглед за лятото

Магнетичен поглед
Тайната на магнетичен поглед се крие в умението да изрисуваме очите. И ако без руж, червило или пудра може да минете, то без да подсилите красотата на очите не може. Очите са онази част от женствеността, която казва толкова много без думи и затова не бива да ги пропускате.

Според проучване излиза, че 70% от силния пол си признават, че женският поглед е първото, което ги очарова на среща.
Знаете ли и вие как да омаете мъжа и да се възползвате максимално от козметиката.
Предлагаме ви няколко урока, с които да направите очите си по-изразителни:
  • Очна линия – не всяка жена умее да се справя с очната линия и това си иска майсторство. Количествата са от значение, защото и малкото „повече“ разваля естетиката“. Не по-малко важна е и сигурността на ръката, която рисува. И като капак на всичко, това са очите ви, а не лист хартия, по която може да минете с коректора или гумичката или казано просто – Нямате право на грешка. Честа грешка е повтарянето, за да се прикрият допуснатите неравности, но това много пъти усложнява дефекта. Специалистите гримьори съветват, първоначално очите да се очертаят с черен молив или друг цвят, в който ще е очната линия. Започва се от средата на горния клепач и се изтегля навън, следвайки извивките на очите. Така се прави и на долния клепач. Идва ред на запълване с очната линия. Предварителните опити „на сухо“ у дома и през уикенда, без повод са идеален начин да се научите. Запомнете, че дебела очна линия са поставя вечер, за драматичен и магнетичен поглед, а през деня по-фина.
  • Гъстота и дължина в миглите – знаете ли, че само на горния клепач имаме по 200 косъмчета. Идеята миглите да бъдат разкрасявани се заражда още в Древен Египет, когато жените на фараоните потъмнявали ресниците на очите си с пепел и мас. Първата спирала за очи е измислена през 1917 г. За качествено поставяне на спирала, специалистите по козметика съветват да поставим спирала накрая. Така например нанасянето на пудра, руж или сенки може да полепне по още влажните косъмчета, ако сме избързали със спиралата. Първия пласт се поставя и се изчаква няколко минути, за да засъхне. Следва ред на повтаряне. Ако първия пласт не е изсъхнал достатъчно рискуваме да се получи напластяване. Вече има много гребени за мигли, с тях винаги може да си помагате. Ако миглите не са достатъчно гъсти, решението е изкуствени. Така неминуемо ще постигнете бърз магнетичен поглед.
Магнетичен поглед
  • Вежди като рисунка – това е онази част от лицата ни, която служи за рамка. Формата на веждите може да се определи от овала на лицето, скули и очи. Цветът им си отива с този на косата. Гримьорите съветват веждите да се очертават с малка и къса четка и да са в тон с цвета на косата. Очертаването става в посока растежа на косъмчетата, като само първото наслагване е в обратна.

С тези лесни трикове ще постигнете голям успех, а вашият магнетичен поглед за лятото ще е гарантиран!