Как да върнем романтиката и близостта помежду си

романтиката и близостта

Според направените допитвания излиза, че романтиката я свързваме с цветя, признания в любов и вечеря на свещи.

Истината е, че жадуваме за общонародните разбирания за романтичност и много пъти това е масова грешка, която правим в името на всеобщо приетото схващане. Как да върнем романтиката в живота си, ако тя си е отишла и как да погледнем с философско око над нещата:

  1. Стъпка едно – да оценим настоящето съветват специалистите. Много пъти не оценяваме малките жестове и тръгнали да гоним „дивото“ губим онова, което в действителност имаме. Най-болно е когато човека до нас не може да ни оцени (или ние него). Когато колкото и време да прекарваме липсва онази връзка помежду ни, която често се обяснява с мълчание и моментите, в които сякаш вече няма какво да си кажем. Оценете всички тези неща, оценете, колко много за вас е половинката ви. Радвайте се на всеки споделен миг и спрете да търсите лудостта, която я има само във филмите.
  2. Стъпка две – давайте добри примери. Ако искате да промените нещо у половинката си, бъдете самите вие пример за подражание. Ако обичате подаръците, но на вас никога не правят, направете вие. Понякога малките жестове в ежедневието са онова, което кара ближния да осъзнае, колко държите на него. Пък, кой знае, може и той да потърси реванш.
  3. Стъпка три – спрете с намеците. Колкото повече се съмнявате и вините любимия в неща, в които вие самите не сте уверени, толкова повече ще го подтиквате да ги направи. Бъдете ясни и конкретни в желанията си, пък ако в отсрещната страна има „съвест“ може и да намерите своя „оазис“.
  4. Стъпка четири – свикнете с романтиката. Ако човекът до вас ви „задушава“ с любовта си, това също може да се окаже голям проблем, към който трябва да се нагодите. И все пак опитайте се да го разберете. Не винаги прекалената загриженост значи „ревност“. Някой хора просто се нуждаят физически и морално да показват любовта си по 1000 пъти и повече на ден. Това не означава, че ви обсебва, заради множеството подаръци и време, в което иска да сте заедно.

романтиката и близостта помежду си

Въпреки 4 стъпки, винаги имайте едно на ум, а то е, че всеки от нас е индивидуална вселена, която има своите предимства и недостатъци. Истинската любов не може да се измери с всичките ценности на света и времето никога не е достатъчно. Истинската любов обича, безрезервно и изцяло. Ето, защо няма писан закон, точно как да се постъпва в любовта, само сърцето е важно, а то казва най-много.