LifeStyli – любопитни новинки

LifeStyli- любопитни новинки

За разнообразяване на сивото, пардон слънчево и морно време, за вас избрахме няколко LifeStyli новинки, за които може би не знаете:

LifeStyli – любопитни новинки:

  • Жените преживяват разводите по-лесно – това са изследвания на американски учени, които направили проучване, според което става видно, че жените се справят много по-лесно с раздялата, отколкото мъжете. Проучваният сочат още, че жените са много по-стабилни психически след брака си, от противоположния пол. Техните бивши съпрузи обаче не могат да преодолеят лесно раздялата. Въпреки, че за жените финансовата последица е по-голяма от тази на мъжете те се чувстват по-свободни и щастливи след приключване на брак.
  • От други изследвания става видно, че 90% от информацията, която човек приема от външния свят става, чрез зрението. Очите са органа, през които долавяме толкова много сигнали.
  • Косата ни расте най-бързо в периода до 30 години, а след това дори започва да оредява. Винаги обаче има изключения.
  • Оказва се, че 44 годишните жени са най-нещастните. Причината за това, според специалистите е, че преживяват раздялата най-емоционално и наред с всички съпътстващи сътресения. Стресът при тях се явява като мощна негативна сила, която се отразява, чрез депресивни състояния. Хубавото обаче е, че този тежък период трае само 5 години, а след това жените попадат в друг много по-приятен етап от живота си. Същите учени стигнали до тези твърдения заключват в тезата си, че най-хубавите години от човешката възраст са в 20-те и в 50-те години.
  • Други учени от Швейцария, стигат до парадоксалната теза, че приемът на много витамини може да ни навреди. Дори микроелементите да са доставени, чрез естествени продукти. Те установили, че прекаляването с плодове може да съкрати човешкия живот, а това се дължи на факта, че витамините не се складират в организма.
  • Интересен е факта, че най-притежаваната дреха в гардероба на всяка жена по света е малката черна рокля: http://www.interpolezno.com/3-stilni-rokli-za-nova-godina. Над 90% от дамите имат поне една такава в гардероба си.
  • Любопитно е, че прекарваме 1/3 от живота си в сън.
  • От направено изследване измежду хиляди доброволци става видно, че писането лекува. Участниците имали различни рани по телата си, а изследването, над което ги подложили учени от Нова Зеландия било да пишат каквото поискат или да не пишат. Оказало се, че 76% от доброволците се излекували и дори раните им напълно били заличени, за разлика от групата, която не пишела нищо на белия лист.