LifeStyli – любопитни новинки

LifeStyli- любопитни новинки

За разнообразяване на сивото, пардон слънчево и морно време, за вас избрахме няколко LifeStyli новинки, за които може би не знаете:

LifeStyli – любопитни новинки:

  • Жените преживяват разводите по-лесно – това са изследвания на американски учени, които направили проучване, според което става видно, че жените се справят много по-лесно с раздялата, отколкото мъжете. Проучваният сочат още, че жените са много по-стабилни психически след брака си, от противоположния пол. Техните бивши съпрузи обаче не могат да преодолеят лесно раздялата. Въпреки, че за жените финансовата последица е по-голяма от тази на мъжете те се чувстват по-свободни и щастливи след приключване на брак.
  • От други изследвания става видно, че 90% от информацията, която човек приема от външния свят става, чрез зрението. Очите са органа, през които долавяме толкова много сигнали.
  • Косата ни расте най-бързо в периода до 30 години, а след това дори започва да оредява. Винаги обаче има изключения.
  • Оказва се, че 44 годишните жени са най-нещастните. Причината за това, според специалистите е, че преживяват раздялата най-емоционално и наред с всички съпътстващи сътресения. Стресът при тях се явява като мощна негативна сила, която се отразява, чрез депресивни състояния. Хубавото обаче е, че този тежък период трае само 5 години, а след това жените попадат в друг много по-приятен етап от живота си. Същите учени стигнали до тези твърдения заключват в тезата си, че най-хубавите години от човешката възраст са в 20-те и в 50-те години.
  • Други учени от Швейцария, стигат до парадоксалната теза, че приемът на много витамини може да ни навреди. Дори микроелементите да са доставени, чрез естествени продукти. Те установили, че прекаляването с плодове може да съкрати човешкия живот, а това се дължи на факта, че витамините не се складират в организма.
  • Интересен е факта, че най-притежаваната дреха в гардероба на всяка жена по света е малката черна рокля: https://www.interpolezno.com/3-stilni-rokli-za-nova-godina. Над 90% от дамите имат поне една такава в гардероба си.
  • Любопитно е, че прекарваме 1/3 от живота си в сън.
  • От направено изследване измежду хиляди доброволци става видно, че писането лекува. Участниците имали различни рани по телата си, а изследването, над което ги подложили учени от Нова Зеландия било да пишат каквото поискат или да не пишат. Оказало се, че 76% от доброволците се излекували и дори раните им напълно били заличени, за разлика от групата, която не пишела нищо на белия лист.
READ  Всичко, от което имаш нужда, когато готвиш карфиол

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *