Кажи ми каква е кожата ти, за да ти кажа какъв крем да използваш!

крем за лице

За да избереш правилен крем за кожата си, трябва да си на ясно, каква е тя. Ако до преди известно време я чувстваше съвсем естествено, а сега или се омазнява прекалено, или имаш усещане, че се опъва като ластик, то навярно не ползваш правилната козметика.

Ако имаш усещане, че всеки момент ще се скъса кожата на лицето ти или е покрита с червени и силно раздразнени петна, то научи повече за нея, след което избери правилен крем за лице!

козметика за лице

За марки няма да ти говорим сега, а ще те насочим в някои деликатни места, за които всяка жена трябва да знае. Ей, така от обща култура и най-малкото, че става дума за нейната кожа:

  1. В случай, че използваш един или серия от продукти, повече от 3 месеца. Но положителен резултат няма, то време е да го смениш. Дерматолозите споделят, че един продукт показва ефекта до 6 седмици.
  2. Ако искаш да имаш сияеща, здрава кожа определи типа й. В случай, че не откриваш сама причината за проблема, то добре е да се консултираш със специалист – козметик или дерматолог.
  3. В случай, че имаш суха кожа не бива да използваш пяна за лице, ексфолианти и пилинг. Те допълнително ще влошат ситуацията. Ако кожата се лющи, щипе те или имаш чувство, че ще се пръсне, докато се усмихваш, то сигурно имаш суха и чувствителна кожа. Козметиката трябва да е със състав на лайка и други успокояващи екстракти.
  4. Ако лицето ти е податливо на омазняване е добре да знаеш, че кожата ти може да бъде два типа – чувствителна или умерена. При първата ще има поява на пъпки, придружени от парене и щипане. Във втория са предимно разширените пори и лъщящия ефект. И в двата случая гел или пяна трябва да присъстват в ежедневната грижа. Серуми с витамин С, консистенции без допълнителни мазнини и т.н.
  5. При комбинираната кожа се забелязват участъци (чело, брадичка, носле, казано с други думи Т-зоната), които се омазняват различно. За целта е добре винаги да имаш под ръка мокри кърпчики с масло от чаено дърво. Използват се специални продукти за смесена кожа.

Това е само общ наръчник, за всякакви специални случай и проблеми с кожата не забравяй да потърсиш професионална консултация. С кожата шега не бива, а и нека не забравяме, колко скъпо струва лечението й, както и колко дълго продължава.