Кухнята като салон за красота

кухнята салон за красота

Знаеш ли, че Елена от Троя поддържала красотата си с оцет, точно като този, който слагаш в салатата си.

Именно оцетът служел за тоник на лицето и предизвикал голямата война в Античността.

Какво още не знаем за съставките, които ползваме в кухнята?

Как може да са нашите съюзници в борба за запазване на младостта и красотата.

Предлагаме ти да научиш сега за нашия салон за красота!

Активни хранителни съставки може да съдържа всеки един продукт от кухнята, който напълно да замести скъпата и модерна козметика. Дори обратно на очакванията, те ще се погрижат много по-добре за запазване еластичността, свежестта и хидратацията на кожата от всеки друг патентован под известен бранд козметичен продукт.

Какво има в кухнята и как да се превърне в нашия салон за красота?

Реално козметиката, която струва половината от заплатата на дамите е богата на консерванти, алкохол и парфюми.

Всичко в комбинация по-малко или в повече, вреди на това, което всячески се стараем да запазим.

Предлагаме ви списък с топ съставки за красота, които има дори във вашата кухня:

Оцет

По исторически данни още в древността оцетът е използван като козметичен продукт от Елена от Троя. Качествата му са, че забавя стареенето, помага при премахване на акне и видими белези. За по-голям ефект се препоръчва използване на ябълков оцет, които почиства, тонизира и освежава кожата.

Майонеза

Тя е лесна, защото съдържа всичко необходимо за постигане на максимален и бърз ефект върху кожата. За целта майонезата се нанася на кожата на лицето и се оставя да действа 20 минути. Този продукт е много качествен и за спиране цъфтежа на косата, възстановява блясъка и предотвратяване сухотата на краищата. Майонезата работи много в плюс и в различни аспекти за вашия салон за красота.

Прясно мляко

В него се съдържат най-естествените съставки за задържане на младежкия вид. Богато е на витамин Е и А. Млякото придава мекота, сияние и кадифено покритие на кожата. Неслучайно, дори Клеопатра се е къпела в него. Чудесен еликсир за кожата е мляко смесено с лъжица мед. Всичко това от салон за красота е повече от сладко.

Банани

Това е най-естественият заместител на ботокса. Препоръчва се за употреба в маски за лице, като придава кадифена мекота на кожата. За целта един банан може да се пасира и да се нанесе на лицето и деколтето. След 20 мин. се изплаква със студена вода. За по-голям ефект към него може да се добави мед и кисело мляко, а ефекта от подобна луксозна маса е траен за много време.

Кисело мляко

То съдържа млечна киселина и укрепва строежа на кожата, почиства в дълбочина порите и премахва петната.

Лимон

Веществата, които подхранват кожата се наричат алфа-хидрокси киселини (АНА) и витамин С. Те преобразява старческите петна и белези от акне в съвсем свежа и млада кожа. АНА служи за премахване на мъртви клетки и избелване на тена, а витамин С, преобразува и стимулира колагена. Лимонът години наред се използва в борба със стареенето и появата на бръчки, като запазва естествената еластичност на кожата. Ето, че вашият салон за красота може да е и сладко кисел.

Яйца

Яйцето може да направи чудеса с кожата. За хора с мазна кожа се препоръчва използване на белтъка, разбит с няколко капки лимон. За хората със суха кожа по подходящ е жълтъкът, а за тези с нормален тип кожа най-добрата комбинация е цялото яйце. Във всеки от трите случая сместа се нанася и се оставя да престои поне 15 минути, след, което се изплаква с хладка вода. Ефекта на яйцето е гладка, равномерна и стегната кожа.

Научете и за някои полезни храни, които хидратират: https://www.interpolezno.com/hrani-koito-shhe-te-hidratirat-prez-lyatoto.

Сами виждате, че и у дома може да имате свой собствен салон за красота. Започнете от сега с първа спирка – хладилника!