Крос мотоциклетизъм – живот с адреналин!

мотоциклетизъм

Знаеш ли какво е крос мотоциклетизъм?

Спорт като мотоциклетизъм е страст не само на практикуващите го, но намира и множество фенове, които само заради атракцията дават мило и драго да го гледат.

Все по-голяма популярност мотоциклетизъм набира, той и у нас. И ако до сега сме смятали, че дупките по улиците са ужасни, то много почитатели на крос мотори и ATV, намират тъкмо в тях още една емоция. Почитатели на мотори има и представителки на нежния пол, а дори в нашата не голяма страна те стават все повече.

Недалеч от морската столица Варна, в местността Джанавара се намира професионално трасе за практикуване на високи скорости с ATV и кросови мотори. Повечето привърженици и запалянковци на мотори за високи скорости предпочитат да имат свой лични такива, но не липсват и такива, които вземат под наем. Под наем могат да се наемат и треньори или инструктори, които за кратко време да предложат максимално добро обучение на желаещите да карат голям мотор.

На места, предвидени за тренировки и състезания по каране на Крос мотори се предлагат идеални условия, и специално подбрани трасета.

мотоциклетизъм

Някои от пистите достигат дължина от 1200 м и до 1800 м. На крос местата за провеждане на състезания се предлагат и специални паркинги, боксове и места за настаняване дори на зрителите. Не липсват работилници, в които кросови мотори и ATV се поправят, стягат и ремонтират, а наред с тях може да има и допълнителни услуги като автомивки.

Мотошколи – дори за най-малките любители на мотоциклетизъм са изградени мото школи, където деца от около 8 год. Възраст биват обучавани да се справят във всякакви ситуации свързани с мотора, екстремните спортове и:

Офроуд трасета – този тип спорт винаги е свързан с ударни дози адреналин, а реша на мотора и парченцата кал, камъни и пепел във въздуха са естествените декори за такова изживяване.

Шоурум мотори – и у нас вече има големи мотополигони за практикуване на крос мотоциклетизъм, управление на ATV и всичко за частите на тези машини. В тях най-често се предлагат и цялостни екипировки и всякакви екстри, за поредното вълнуващо изживяване – крос мото ринг.