Натурална козметика – втора част

козметика от природата

Като допълнение на предходната час „Красота от природата“ в настоящата тема натурална козметика ви предлагаме още няколко ценни съвета, събрани от различни области:

Ето в какво може да се изразява вашата натурална козметика:

  1. Няколко минутен релакс – както тялото така и крайниците имат нужда от специални моменти. В летните дни те се нуждаят повече от всякога от грижа. Подарете им няколко минути релакс. Един път седмично може да направите в домашни условия СПА процедури или както се казва: „Да съчетаем приятно с полезно“. Докато гледате любимия филм, или обсъждате поредната клюка във Фейсбук, накиснете краката в топла вода, в която непременно да присъства цитрусова есенция. Същото може да направите и с ръцете, а те обичат и няколко капки прясно мляко. Подобна процедура ще подхрани и хидратира кожата на стъпалата и ръцете.
  2. Чай от лайка за клепачите – използваното пакетче от чай може да свърши чудесна работа за зоната около очите. Поставете използваните чаени торбички за няколко минути в хладилника, без да замръзват. Вечер преди лягане и след почистване на лицето, поставете чаените пакетчета на клепачите, а на сутринта сами ще се изумите, как тъмните кръгове са заличени.
  3. Домашна градина за красота – набавете си био продукти и освежете тялото си. Разрежете узрял домат на две части и изтрийте кожата на лицето с него. Той почиства и подхранва чудесно, а наред с това се бори срещу малките бръчици. Всеки един плод или зеленчук може да допринесе за красив и сияен тен на кожата, стига да е екологично чист.
  4. Нагласете косата – дърпането на косата оказва силно положителен ефект на женските коси. И колкото и странно да звучи, източните народи са открили тази сила още в миналото. За целта всяка сутрин на разресване опънете нагоре косите си. Това допринася за стимулиране на кръвообращението и масаж на скалпа на главата. Наред с положителния ефект на косата, дърпането й облекчава гръбнака, шията и раменете. Според източните разбирания дърпането на косата редовно прави прическата по-здрава, гъста, еластична, хубава и спира косопада.