Красота от природата – първа част

Съществуват безброй трикове и ритуали, които може да заимстваме от природата, за да подобрим ефекта и нуждата от естествената красота. С тяхна помощ можем да съхраним младостта за по-дълго време. В два раздела ще поместим една малка част на това, което може да заимстваме за своята красота от природата. Всичко с доказано голям ефект и поместено само в няколко трика за разхубавяване:

  1. Авокадо за тялото – ако и вие сте от онези динамични дами, които се сещат за крем за лице, едва, когато са легнали или поставили грима, за вас сме подготвили тайна магическа рецепта, млякото бързо да компенсира пропуските, та макар със закъснение. Направете хомогенна смес от узряло авокадо. Лесно може да го намачкате с вилица и да натриете загрубялата кожа, докато вземате душ. С него може да масажирате, както лицето, така и деколте и всяка груба или суха зона. Авокадото е богато на витамин Е, то спомага възстановяване хидратацията на кожата и сияйния вид.
  2. Кисело мляко за главата – смес от кисело мляко и арганово масло прави чудеса с косата. Поставете такава маска в корените на главата, която да действа около 20 минути, а след това нежно изплакнете. Този екстракт направо ще „съживи“ косата ви и ще даде усещане за истинска свежест.
  3. Бърза прическа – по-добър освежаващ ефект от измиване на косата няма, но често времето не е достатъчно, а за изсушаване и оформяне на буйните кичури се искат часове. За да оформите красива прическа, когато не разполагате с време предлагаме ви да освежите косата със сух шампоан, а след това да вдигнете косата на кок, като оставите някои и друг кичур да се спуска чаровно по лицето или вратлето.
  4. 20 минутна еко пауза – не забравяйте наред с всички ежедневни дейности да намират 20 минути за релакс в някой парк. Зеленината допринася за тонус на психиката, отмора на очите и красотата на кожата и тена.

Следва продължение…..