Тийнейджър в пубертета – SOS

пубертета

Как да помогнем на тийнейджър да превъзмогне по-лесно пубертета?

Това е много сложен въпрос.

Пубертетът е период от развитието на човека през, който всеки трябва да премине. Пубертетът е физиологичен и нормален процес на съзряване на всеки индивид, било то момиче и момче. През пубертета се случват две важни неща, а именно физическо и не толкова психическо съзряване.

Как да помогнем при физическото съзряване на младия човек?

Начинът е следният единствено и само с разговори и то преди настъпване на този процес, т.е. преди пубертета.

Много е важно да съумеят родителите да улучат момента и да разговарят с децата си, какво предстои да се случи с техния организъм. Какви промени ще настъпят и как да реагират те. Също важно е да се обясни, че тези промени са напълно естествени процеси на съзряване и в това няма нищо срамно или лошо.

Преди настъпването на пубертета е уредно родителите и най-вече майките да разговарят със своите момичета за появата на менструалния цикъл и свързаните с него хигиенни навици.

пубертета

Нека децата да научат за всичките промени от свийте родители, а не от приятели, интернет или някой друг източник. Информацията, която вие ще дадете на децата ще е най-точна и най-вярна, а и това ще ви помогне да изградите с децата си още по-силна емоционална връзка.

Тийнейджър в пубертета – SOS

Невинаги това, което научават децата от улицата и интернет е напълно достоверно. За това ги научете още от най-рана възраст да споделят с вас всичко и добрите и лошите неща. Убедете ги, че вие ще ги обичате и ще им помагате и дори тогава, когато са сгрешили.

Емоционалната връзка между родители и деца е много важна по време на пубертета, когато бушуват хормоните.

Тогава младежите стават по-буйни, по-нервни, отричат всичко и стават дори агресивни. За това е важно да знаят, че вие сте до тях, че могат да разчитат и разговарят с вас.