Кошмари при децата

Кошмари и панически ужас насън при децата и изхода от тях

Много са децата, жертви на кошмари и лош сън!

Често паниката по време на нощните кошмари може да има ужасяващи последици. В едни от моментите малчуганите понасят тежко нощните премеждия, а тогава дори родителите се чувстват объркани и не знаят как да постъпят.

Кошмари и панически ужас насън при децата и изхода от тях

Как да постъпваме, когато детето сънува кошмари, какво могат да са лошите сънища при децата?

Какво още трябва да знаем, за да се справим адекватно с всяка ситуация.

На тези въпроси потърсихме отговора на специалиста, а той е:

Симптоми на панически пристъп по време на ужасен сън кошмар

Това явление е характерно за децата между 3 и 5 годинки. Те не са предпоставка за паника у родителя, защото не влияят на детската психика. В момента, когато се проявява кошмара, детето изпада в не контролируема паника. Честа реакция е да се изправи в леглото, да плаче, да вика от ужас, да е обляно в пот. Може сърцето му да бие лудо и дишането да е учестено. В блуждаещият поглед не се долавя разпознаваемост. На утринта детето не помни нищо.

Специалистите твърдят, че пристъп на ужас у децата по време на сън се случват често и в началото на нощта. Това става в първите 3 часа след заспиването. Детето спи спокойно, когато е в последната фаза на съня, а преходът към следващата фаза е труден.

В него детето може да се възбуди, без дори да е будно. Дори децата, които отварят очи на сън, продължават да спят, без да осъзнават страха. На сутринта всичко е изтрито от съня като с вълшебна пръчица.

Нощният кошмар

За разликата от паническите пристъпи на нощни атаки в децата, косата се появява в края на нощта. В този етап от съня тази не е дълбока, а лошият сън е населен със страши чудовища и всякакви застраховки.

Нощният кошмар се разгръща като филмова лента и се превръща в отблъскваща реакция и тъмни тонове . Противоречието в пасивната, пристъпване на заплахата се разчита отчетливо от детето, а съдействието може да е трудно.

Как да постъпим, когато детето страда от панически ужас насън

Паничите на ужас насън могат да са в резултат на недоспиване. Детето може да е превъзбудено от събития случили се през деня. Паническите пристъпи на сън изче към 7-та година от възрастта на децата. В случай, че се продават и след тази възраст или са впоследствие може да се търси и лекарска консултация.

Как да постъпим, когато детето страда от кошмари 

Нощните кошмари са огледало на страховете ни през деня. Често са плод на безобилни случки.

Като катализатор подсъзнание пресъздава спомен отключващ потиснат спомени за забравени застраховки и безпокойства, а те често трябва да се превърнат в реални причини за появата на кошмари.

Някои кошмари са прочее на психологическа травма, злополука, насилие, тормоз. Привличане на възрастни и елемент на стресови състояния за контакти и социален живот.