Как да разпознаем измамника

Как да разпознаем измамника

Искате да разобличите измамника

Не сте психоаналитици, за да може да разпознаете хората около вас, но все пак искате да разобличите измамника!

Не е и необходимо да сте дедективи за да откроите измамника!

Предлагаме ви 6 реплики и жеста, използвани в неловки ситуации, по които може да се ориентирате дали ви мамят, за да не се чувствате неловко в дадена ситуация. Ето и мнението на специалистите:

6 реплики и жеста, по които да разпознаем измамника

„О-ле-ле“ – картинката е ясно, човекът е загазил „лука“.

Но не личи и по нищо, че се опитва да поправи грешката си. Нито „конското“ което му четете му се нрави. Дори се опитва да отклони темата. Специалистите съветват да сте твърди, ако е засегнат вашия интерес. Виновникът трябва да си носи последиците. Дръжте под го и на дистанция този човек не само сега, а и за в бъдеще.

„Ой!“ – тази реплика говори достатъчно за събеседника отсреща, а именно, че всичко е станало неволно.

Въпреки това, загледайте и позата, която заема. Ако с едната ръка докосва меката част на ухото си, това показва самонаказание, че е сгрешил неволно. Впереният поглед издава, че иска да се извини или да проникне във вас, а полуотворената уста говори, че грешката му е неволна и го кара да се чувства нелепо, но не е мястото да ви го казва тончо там и сега. Психолозите съветват да проявите великодушие и да простите. Гнева тук е напълно неоправдан, а това само може да нарани събеседника или да промени завинаги мнението му за вас.

„Да, да!“ – ураганът от негативни емоции видно сте вие.

Езикът на тялото сам по себе си показва достатъчно към вас. За целта ръцете са скръстени пред гърдите, което издава затвореност и всякакъв отказ за дискусии повече. Леко прехапаната устна навява за потиснат гняв, а впереният поглед право във вас и малко над очите ви, издава превъзходство над вас. Специалистите съветват ако това е работодателят ви да се примирите и да сведете глава. В случай, че не е бягайте на далече и веднага. Ясно е, че в този момент с този човек не може да се стигне до взаимно съгласие или компромис. Така, че изхода е да се съобразите с поста си и да постъпите най-правилно.

„Ммм!“ – събеседника се е оплел в собствените си измислици и е пред нервна криза.

Затворени очи, навяват за таймаут, за подреждане на мислите и вътрешния баланс. Ако през това време разтрива областта между веждите, а главата е наведена, това говори, че се чувства гузен и объркан, а желанието на излизане от ситуацията е неистово. Психолозите са на мнение, че в такава ситуация трябва да се подходи внимателно и без повече нападения над събеседника, защото риска да се стигне до скандал е много голяма. Словесната престрелка е неизбежна, а това е заради вътрешното напрежение, което му е прекалено.

„М-да!“ – позата говори за обиграна личност, която трудно се доверява.

Подозрителна към всичко, трудно може да я подведете. Стойката е с леко извита на ляво глава и брадичка подпряна с длан, така, че палеца видно да се показва. Последното навява за увереност в превъзходството на събеседника по време на словесната битка. Специалистите съветват да подходите директно във въпроси към личността. Увъртанията и намеците тук нямат място, защото и отсрещната страна не ви гласува никакво доверие, а всичко слага на въпрос. Вашата активност може да породи паника у събеседника, която да парализира логичното му мислене.

„Хм!“ – събеседникът е в дълбок размисъл и се питате дали да вярвате или не.

Ако погледът му е насочен нагоре и на ляво, а показалеца пред устната или носа, с леко отпуснати връхчета на устни, това говори за напрежение и нервност или чувство на вина. Специалистите съветват в такива случай човека отсреща е притеснен от думите ви. Ако продължите с упрека си може да го затворите напълно. Говорете ясно и дълго, без излишни паузи за размисъл, дръжте се интелигентно. Ако сте страничен наблюдател подхванете разговор, с човека, който не ви изглежда уверен. Ако изясните въпросите, които ви притесняват сам ще се уверите колко искрена е страната отсреща.