Плувен басейн – упражнения за бедра

Тренировката за басейн има по-малко въздействие върху ставите и поради тази причина се по правят ефективен начин за намаляване на теглото при хора, които имат различни хронични наранявания или тези, които страдат от артрит.

Аеробиката във вода е пълен фитнес пакет, който не само помага да отслабнете, но и подобрява качества като издръжливост, сила, гъвкавост и сърдечно-съдов фитнес. Можете също да използвате басейн упражнения за тонизиране на бедрата. За да извлечете максимума от вашата водна аеробика. Тези тренировки, обикновено се извършват в салона и ги изпробват в плувен басейн.

Клякания

Основният клек, когато се извършват в плувен басейн, прави перфектно упражнение за хора с проблеми в коляното или обратно. Застанете в плитки води с пръстите на краката, сочещи напред и краката на ширина на раменете. Разширете ръцете си пред вас и след това направете удар с дъска. Стабилизиране и затягане коремните мускули и поддържане на краката на дъното на басейна, огъва коленете и бедрата едновременно долната част на тялото в клек. След като бедрата са успоредни на дъното на басейна, задръжте около две и се върнете в изходна позиция. Повторете 12 до 15 пъти за един комплект.

Плувен басейн, упражнения за бедра

Силов скок

Застанете в плитки води с краката на дъното на басейна, ширината на раменете, ръцете и краката, сочещи напред. В позиция чрез понижаване на тялото с десния крак и предната част на дясното бедро, левия крак остава зад съответното бедро. Разширете ръце пред себе си и стегнете коремните мускули. Със лек отскок превключите позициите на краката си, така че когато на земята е левия крак пред вас, десен крак да е зад вас. Върнете се в позиция, веднага след като краката ви докосват дъното на басейна. Бързо скочете обратно, отново смяна позицията на крака. Продължете на всеки 45 до 60 минути.

Плувен басейн – упражнения за бедра

Джаз откат

Застанете в плитки води с пръстите на краката, сочещи напред и краката с ширината на раменете. Разширяване на ръцете на повърхността на водата. С дясното коляно към гърдите си докато сами балансирате на левия крак. Също така завъртете право на 45 градуса навън, докато е напълно сгънато. Поддържането на ъгъла на тазобедрената става, бързо с десния си крак, докато кракът ви е напълно удължен. Променете краката и повторете процедурата. Повтаря се с редуващи крака за 45 до 60 секунди.