Диета за заседнал начин на живот

Нуждаете се, от диета за заседнал начин на живот

Попаднали сте на правилното място – предлагаме ви Диета за заседнал начин и забавен метаболизъм.

С откриване на любимото списание, няма как да не попаднете на промоция за здравословен начин на живот. Всички препоръки за хранене, дълги разходки на чист въздух и физическото възпитание са написани за хора, които не са обременени с работа. Но какво да кажем за обикновения човек, който прекарва в офиса, на работа голямата част от живота си?

Това повдига въпроса:

Как да се хранят всички с по-заседнал начин на живот

Всеки има нуждата от калории, по колко е много спорна тема.

Диетолозите знаят, че хората, които работи в офиса, не консумира толкова калории, колкото хората , занимаващи се с активен физически труд. Ако диетата на един спортист или портиер е богата на питателна храна, то на един прост чиновник съдържа същия набор от продукти, но такива излагат на риск в десетки пъти втория. Тогава въпросният може да получи в пъти повече допълнителни килограми, а на по-късен етап и болест.

Лицата, ангажирани с умствена работа се нуждаят от глюкоза

Очевидно е, че е необходимо да се коригира диетата с храни, съдържащи сложни въглехидрати. Това са сушени плодове, зърнени храни каша, мюсли. Мастните храни е желателно да се отстранят напълно от диетата.

Хората прекарват 8-10 часа пред компютъра, но така имат слаба имунна система

Това се дължи на факта, че движението на кръвта през кръвоносните съдове се забавя, хората прекарват цялото време в запушен офис, където липсва кислород. Затова защитата им към атаки вируси е ниска. Тогава към диетата трябва да са включени диетата повече протеини. Протеинови храни – риба, пиле, сирене, месо не трябва да надвишават 150 грама. Ако приемате прекалено много протеинови продукти, излагате организма на процеси на гниене, който започват в червата.

Като закуска, използвайте зеленчукови салати със зехтин

Разбира се, ще трябва да се откажете напълно от продукти като чипс, заведения за бързо хранене. Не е необходимо да се ядат храни с много калории, особено ако включва овкусители и ароматизатори.

На работа, не бива да се пие чай с торти и сладки рула

Вместо това може да се хапва кисело ниско маслено мляко с мюсли, плод или диетичен десерт с мюсли. Сладките кифлички могат да доведат до хроничен запек и наднормено тегло.