Когато малчуганът спи с нас

когато малчуганът спи с вас в леглото

Сигурно не са малко младите родители, които са се сблъсквали с въпроса: „Как да обясня на малчугана темата за секс“.

Когато детето ви завари в леглото с половинката и в неудобна поза, тази тема трябва да се изясни. Много често малкото дете не може да разбере, какво е любовта и защо възрастните я правят.

възпитание

Заварвайки мама и татко в леглото, издаващи странни звуци, то не само може да се изплаши, разстрой, но и това силно да рефлектира на по-нататъшното му израстване и развитие. Темите за секс не са срамни и трябва да бъдат изяснени на децата, особено, ако видят с очите си, онова, което крием от тях.За всяко нещо си има начин и подход, а вашето обяснение в случая ще е най-разумното.

когато малчуганът спи с вас в леглото

За да поговорите с детето за любовта, трябва да издебнете удобния момент. Така например, когато се къпете обяснете му как пишкат момченцата и как момиченцата.

В случаи, че малчугана прояви интерес може да подходите и към темата, как се е появил на бял свят. Не забравяйте обаче, че информацията трябва да му е представена по начин, чрез който ще я усвои. В този ред на мисли, идеална работа вършат книжките с анатомията на мъжа и жената, представени за малки деца. В тях то ще научи, защо има мама и татко и как се появява бебето.

Ако все пак детето ви изненада в леглото не се стряскайте, запазете спокойствие и приятелски му разкажете, че той се е появил на бял свят, защото мама и татко силно са се гушкали.

Никога не е късно да поговорите с вашето дете за секса, дори, когато той е тийнейджър. Не си мислете, че само часовете в училище, където се обясняват подробно въпроси, около анатомията на човек и как се формира сексуалното възпитание у подрастващите са достатъчни.

Когато малчуганът ви завари в леглото

 

 

Разбира се подхода у дома трябва да е правилен и деликатен. Вашето дете ще гледа на половия акт по начина, по който вие. В случаи, че не разговаряте у дома с него на тази тема, смятайки, че темата е забранена, то и детето ви ще има такъв поглед над въпросите със сексуалността, дори, когато порасне.