Кажи „НЕ“ на обездвижването

кажи не на обездвижването

Време е да кажеш „НЕ“ на обездвижването!

Съществуват няколко лесни и ефективни начини за подобряване на здравето и на сърдечно-съдовата и лимфната кръвоносна система.

Ето и тях:

  1. Пийте много вода – тя е от жизненоважно значение за всички функции на организма. Водата прави до голяма част обема на кръвта. Така че не забравяйте да пиете достатъчно вода всеки ден и не си позволявайте да се дехидратирате, което води до неоправдано облагане на кръвоносната си система.

Водата спомага за изхвърляне на вредните токсините от системата. Подходящата хидратация спомага за адекватна перфузия, което от своя страна е необходимо за адекватно функция и има пряко значение за функцията на бъбреците.

  1. Спортувайте редовно, кардио и силова тренировка са идеални в случая. Всяко действие, което допринася за цялостния фитнес и ще допринесе за по-силна кръвоносната система. Редовна аеробна дейност е добра алтернатива за здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Тя дарява устойчивост на мускулна маса, което увеличава ефективността на сърдечно-съдови и лимфната циркулация.
  2. Яжте здравословна храна – това е още един аспект на вашето здраве. Качеството на лимфата се усилва от практики, които повишават имунитета , включително здравословна, балансирана диета и контрол на теглото.
  3. Вземайте редовно масажи – чрез прилагане на натиск върху тялото, масажът стимулира кръвоносните и лимфните съдове, което помага да се справим и със задържане на течността в организма. Проучванията показват, че масаж може да подобри обращението по локализиран начин за облекчаване на болката, намаляване на възпалението и дори да ускори леченията.
  4. Опитайте да направите ръчно лимфната терапия – това може да стане, чрез прилагане на натиск в специфични начини, които са насочени към лимфните възли и съдове. Техниката лимфна дренаж терапия може директно да се насочи към лимфната система, за да активира лимфната циркулация на флуид и да стимулира функционирането на имунната и парасимпатиковата нервна система. Техниката включва поддържане на ръцете във вълнообразни движения, за да се освободи блокажа в мрежата на лимфни възли и съдове. Ползите от лимфен дренаж включват намаляване на възпалителни реакции, каквито са остри и хронични, детоксикация, регенерация на тъкани и дълбока релаксация.

По всяко време може да научите и някои нов метод за подобряване на кръвообращението, а спорта си остава сред най-естествените и качествени техник.