7 любопитни неща около бременността

любопитни неща около бременността

Бременността е доста невероятно нещо, което само жената е надарена да усети. Наред с това мисълта за появата на малкото новородено изпълва майката още много по-рано, преди самата поява.

Много неща сме чували от приятелки и опитни роднини, но каква е истината за целия период на бременността.

Нека се спрем на някои неща, които вълнуват всяка бъдеща майка преди самото раждане:

  1. Всяка бременна забелязва, колко много като нея има в заобикалящата я среда. Факт, които до преди това не й е правел впечатление.
  2. Може по време на бременността да се появяват някои странни и налудничави идеи – сред тях с сантиментални нещица, че дори съхраняване и събиране на всякаква информация около предстоящата поява на бебчето. Всичко това може да е от голяма полза на по-късен етап.
  3. Много хора казват на бременната да не се притеснява за това колко яде. Или както една стара бабина приказка казваше: „бременната трябва да се храни за двама“. Уви нещата не са съвсем точни и излишните килограми се свалят далеч по-трудно. Така, че научете се да се храните преди всичко здравословно и да не лишавате организма на детето си от важни минерали и витамини. Всичко в нормални количества обаче.
  4. Не всяка бременна и не през целия период на бременността изпитва сутрешно гадене, болки и дискомфорт. Най-често проявата е през първите няколко месеца на бременността.
  5. Това, че бебето не се движи постоянно не е повод за паника и притеснения. Това става на етапи, а лекарските консултации и редовни прегледи са именно за това да се следи състоянието на детето в майчината утроба.
  6. Понякога миризмите са прекалено силни и предизвикват гадене у бременната. Това е съвсем нормално и се дължи на изостреното усещане за обоняние у бъдещата майка. Ако ежедневни неща ви дразнят и карат да тичате към тоалетната, за да повърнете опитайте се да ги отстраните, поне докато трае бременността.
  7. В началните месеци е много неприятно, когато пътувате в градския транспорт и няма свободна седалка. Тогава е трудно на околните да преценят, че сте бременни, затова учтиво помолете някой по-млад да ви преотстъпи мястото си, като обясните спокойно, каква е причината.