5 китайски билки за здраво сърце

китайски билки

С напредване на възрастта, организмът на човек е склонен да развие и натрупа плака в артериите, особено коронарните артерии, което се дължи на загуба на еластичност на кръвоносните съдове и естествено увеличаване на холестерола.

За справяне с едни от сериозните проблеми на новия век – атеросклерозата, риска от инфаркт и инсулт, специалистите дават и някои свежи насоки и препоръчват – китайски билки.

Китайски билки за здраво сърце:

С тяхна помощ не само няма да се налага да приемате вредни лекарствени средства, но може и да имате дълго време здраво сърце. Китайската медицина предлага китайски билки за здравето на сърцето:

  1. Женшен – тази натурална билка намалява холестерола и покачва положителни ефекти върху еластичността на кръвоносните съдове.
  2. Dong Quai или известна още като Китайски корен ангелика, традиционно се използва за лечение на запушвания и помага за увеличаване на притока на кръв.
  3. Sacred бор – съдържа мощен антиоксидант, наречен picnogenol в кората му, игли и гайка, които в комбинация помагат за намаляване на възпалението в кръвоносните съдове, намаляват риска от натрупване на плака и отстраняват натрупванията на токсини.
  4. Гинко – вековното дърво е известно с множество положителни свойства, а сега и увеличава микрокапилярната обращение и разширява кръвоносните съдове.
  5. Плодове на глог – този черен плод намалява мазнините и слузните натрупвания, пречиства кръвта и подобрява притока на кръв.

Всяка една от споменатите билки е достъпна и свободно предлагана по аптеки и дрогерии. Те могат да се съчетават, както в комбинация, така и по отделно. Наред с това природните съставки могат да се добавят в храни, правейки храненето здравословно. Някои от билките, като гинко, притежават леки разреждащи кръвта свойства и могат да взаимодейства с лекарства за разреждане на кръвта. Тук обаче трябва да се съобрази и факта, че ако се приемат други лекарствени средства изписани по рецепта, трябва да се говори и с кардиолога, преди да вземете тези билки.

Съществуват много съвременни методи за лечение с народна, китайска и природна медицина. Много от тях са приемани и за анти-стареещи методи в медицината. В Дао университет в Санта Моника, Калифорния, д-р Мао и неговите сътрудници са лекувани повече от 25 000 жени. Според д-р Мао, с даровете на природата могат да се съживят и регенерират всякакви проблеми и във всяка възраст.