6 храни за сваляне на коремчето

здраве и отслабване

Според най-новите изследвания, учени доказват, че 70% от населението на планетата затлъстяваща има мастни напипвания около корема. Тлъстинките в областта на талията и ханша водят до множество здравословни проблеми.

Те са като датчик, които засилват бъдещите проблеми с сърдечно-съдовата система, заболявания като захарната болест и много други.

Съществуват храни за сваляне на коремчето!

Какво трябва да знаем за коремната област и как да се предпазим от подобен род неприятни тлъстини.

диета и вредните храни

Научете сега за  храни за сваляне на коремчето!

 

Храните, които приемаме, са особено важни за тялото ни. Коремната област е сред най-трудните части на тялото за поддръжка както от мъжете, така и от жените. Тя се прави лесно, но се сваля с много упоритост, тренировки, предимно кардио и постоянство.

диета

 

Знаете ли, че има храни, които ще помогнат на корема да придобие добра форма или просто да спомогне за съхраняването на неговия перфектен вид. Такива са някои природни съставки като:

  • Зелен чай, който се слави със силно диуретичен ефект; регулира кръвната захар; контролира апетита към захар и рефинирани въглехидрати. Богат е на антиоксиданти, което гарантира добро здраве и цялостен вид.
  • Краставици, диня, праз, целания, аспержи – имат извеждащо действие, подпомагат храносмилането.
  • Овесените ядки са богати на комплексни въглехидрати, а в семената им се съдържат фибри, които са лесно смилаеми накиснати. Спомагат за намаляване на апетита и премахват чувството за подут корем.
  • Кисело мляко – богато е на протеини. Съдържа бактерия известна като „лактобацилус“. Тя е полезна и помага за подхранване на чревната система, храносмилането и предотвратява подуването на корема.
  • Яйцата – също са богати на протеини и витамин В12. Последният има важна роля при разграждането на мазнините. Яйцата още са богати на рибофлавин, витамини D, B6, D, E, желязо, фосфор, цинк.
  • Моно-ненаситни мастни киселини – полезни са особено за сърцето. Те предпазват от натрупвания на мазнини в областта на корема. Съдържат се в авокадо, маслини, ядки, семена и черен шоколад.

храни за сваляне на коремчето

 

Има още много храни, с които ще предпазите коремната област от излишни тлъстини. Такива са: горските плодове, круша, банан, смокиня, песко, чаша фреш, пълнозърнестия хляб и др.