Подовата настилка от масивен паркет

подовата настилка

Какво трябва да знаем за подовата настилка от масивен паркет

Искате да подмените интериора на дома, с подовата настилка от масивен паркет, но нямате идея към, какво да се насочите. Ако искате качество, елегантност и дългогодишна употреба, то паркет от масив е правилния ход.

Добре е преди това да сте на ясно с качествата и тънкостите на паркет от дърво, за целта на този линк, може да научите много повече за тях.

Паркети от масив дават гарант за прецизност, изискан стил и издръжливост

Те се изработват от сух материал доставен от природата. Най-употребяваните видове дърво са бук, дъб, череша, смърч, чам, липа, орех и акация.

За да се изработят плоскостите на паркета от масив се изисква висока прецизност и поделяне в различни категории. Това разделение води до определяне качествата на материалите на дървото.

Истинското, качествено дърво не бива да има чепове и чворове. Цвета му е еднороден и изчистен вид, който най-често се употребява за направата на различни мебели, като маси, гардероби, шкафове и спални, но в това число се отнася и качествения масивен паркет.

Най-високо качествените материали от масив държат много високи цени

Следващ в групата се отнася материала, който има белеещ нюанс към фладера. Той се употребява предимно за изработването на някои специфични или поръчкови типове паркети и подови настилки. Много от тях се ползват за обзавеждането на офиси, заведения, хотели. Цените им са достъпни за масово пазаруване. Повече инфо може да намерите.

Най-ниското качество на материал от дърво получаван при преработката му и използван в сферата на мебелната промишленост е рустика. Той се използва само за стълбища и някои видове мебели.

Характерно за него е гъстотата на пукнатините, която е много голяма, а за изработка на качествени и стабилни продукти се запълва по празнините с кит, смола и други лепила. Въпреки това заздравяването му, оказва влияние върху крайния завършен вид на произведението, а това води до ниска цена за изработката на мебелите.

Ако до сега сте се питали, защо така голям е диапазона на цени за паркет от масив, то вече имате някакъв ориентир. И като правило остава цената определяща качеството, както при всеки високо конкурентен продукт.

За ламиниран паркет, масивен паркет или дюшеме от масив е ясно, че класиката диктува модни и стилни наклони. Те оцеляват през годините и съхраняват своята магия, обаятелност и предпочитания.