5 неща, които не трябва да споделяме в работата

работа

Нещата, които не трябва да казваме на работата

Често сме чували, дори измежду колеги репликата, че животът ни минава в работата. На работното място се оказваме много по-свързани с колегите, отколкото с хората, които се наричат наше семейство. И все пак, трябва да разграничаваме „служебните“ от личните ангажименти.

С какво да внимаваме на работа

И въпреки, че приемаме всички в заобикалящият ни офис за едно „голямо семейство“ нещата не стоят именно по тоя начин. С цел да не се „разтрогне“ служебният комфорт, има неща, с които трябва да се съобразим. Тях не трябва да споделяме на работното място. Ето и кои са тези 5 неща, които не трябва да споделяме в службата:

Не подавай ухо на хорските приказки

Това правило важи и в офиса. Дори да имате нова колежка и всички да я обсъждат като парче „телешка пържола“ или лист „маруля“, не се включвайте в такива злословнически коментари. Всеки има права и трябва да си ги отстои. За целта му е нужна атмосфера.

Много са хората, които се стремят да се възползват максимално от служебните изгоди

Служебен телефон, привилегии, консумативи, че ако могат да докопат нещо и за дома или личното си благо. Не се опитвайте да сте от тях. Представете си каква ще е санкцията ако някой чуе личният ви разговор от стационарния служебен телефон, пък и всички „пикантни“ детайли около любовната нощ на приятелката ви.

Не прекалявайте със самочувствието

Добре е да го имате на работното място, но и помнете, че „няма незаменими хора“. Не е необходимо да биете „тъпана“ за всяка ваша „победа“, принос за фирмата.

Никой не харесва мърморковците

Ако само мрънкате, че ви тежи работата, че този или онзи не се вписва в представата ви за колектив, скоро може да ви освободят от задължението.

Не прекалявай с хвалбите

Дори да решите да се впуснете в гонка на по-добро място за работа, по-високо заплащане или по-задружен колектив, не е необходимо да тръбите на всякъде. Едва, когато всичко ви е уредено споделете го и то на правилното място – с шефа, от който зависи това.

Дано тези 5 неща, които не трябва да споделяте в службата да са достатъчно добър старт, за по-комфортната ви среда на работното място, утре. В случаи, че търсите работа от дома, вижте и всичко по темата: Как да си намеря работа в Интернет.