5 неща, които не трябва да споделяме в службата

 

шушу-мушу

Често сме чували дори измежду колеги репликата, че живота ни минава на работното място, а с колегите се оказваме много по-свързани, отколкото с хората, които се наричат наше семейство. И все пак, трябва да разграничаваме „служебните“ от личните ангажименти. И въпреки, че приемаме всички в заобикалящият ни офис за едно „голямо семейство“ нещата не стоят именно по тоя начин. С цел да не се „разтрогне“ служебния комфорт, има неща, с които трябва да се съобразим и които да не споделяме на работното място. А те са – 5 неща, които не трябва да споделяме в службата:

  1. Не подавай ухо на хорските приказки – това правило важи и в офиса. Дори да имате нова колежка и всички да я обсъждат като парче „телешка пържола“ или лист „маруля“, не се включвайте в такива злословнически коментари, Всеки има права и трябва да си ги отстои, а за целта му е нужна атмосфера.
  2. Много са хората, които се стремят да се възползват максимално от служебните изгоди – служебен телефон, привилегии, консумативи, че ако могат да докопат нещо и за дома или личното си благо. Не се опитвайте да сте от тях. Представете си каква ще е санкцията ако някой чуе личният ви разговор от стационарния служебен телефон, пък и всички „пикантни“ детайли около любовната нощ на приятелката ви.
  3. Не прекалявайте във самочувствието – добре е да го имате на работното място, но и помнете, че „няма незаменими хора“. Не е необходимо да биете „тъпана“ за всяка ваша „победа“, принос за фирмата.
  4. Никой не харесва мърморковците – ако само мрънкате, че ви тежи работата, че този или онзи не се вписва в представата ви за колектив, скоро може да ви освободят от задължението.
  5. Дори да решите да се впуснете в гонка на по-добро място за работа, по-високо заплащане или по-задружен колектив, не е необходимо да тръбите на всякъде. Едва, когато всичко ви е уредено споделете го и то на правилното място – с шефа, от който зависи това.

Дано тези 5 неща, които не трябва да споделяте в службата да са достатъчно добър старт, за по-комфортната ви среда на работното място, утре.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *