Изневярата – съвременно зло или необходимост

що е то изневярата

Знаете ли що е то изневярата?!

Нека ви разкажа една изповед между мъж и жена и всичко за изневярата:

Според проведени статистики се оказва, че съвременната жена, изневерява на съвременният мъж не по-малко от това той на нея.

И в подкрепа на тези статистики, сега се сещам, за една недалечна случка, в която в неочаквани обстоятелства един далеч по-възрастен човек на улицата ме заговаря.

Започва от далеч и от дума на дума се пренася на темата за мъжа и жената. Видно от разговора стана ясно и, че човекът е не само с богат опит, но и интелигентен и реализирал се мъж с известно социално положение.

Човекът в по-голяма част от разговора провеждаше монолог, но една от приказките му, беше така позната и чувана много пъти.

Тя гласеше:

[bctt tweet=“„Няма мъж, който да е живял с една жена и няма жена, която да е останала с един единствен мъж“.“]

Дори като се замисля си е самата истина!

На, където и да се обърнем, хората постоянно се събират, разделят, изневеряват и т.н. Като един безкраен кръговрат. За кой учудващо, за кой познато, хора на различна възраст (дори на повече от годините на родителите ни) го правят.

Според анкети направени между двата различни пола, излиза и, че:

Мъжът изневерява чисто инстинктивно и леко казано „първично“. У него е заложен онзи механизъм да изневерява, дори, когато няма основание да го прави. Това обаче е болката за много жени. Когато имате дългогодишна връзка или брак, една такава постъпка от страна на партньора ви може трайно да „осакати“ самочувствието, увереността, женствеността и да нанесе трайни следи на психиката. И ако не сте се убедили до сега, та огледайте се мили дами. Не е ли това ежедневие. Не се ли разделиха и най-красивите жени по света, само, заради изневярата на мъжа до тях. Нима съперниците им са по-красиви или богати, или с повече възможности. Не! Мъжът действа инстинктивно и често единственото обяснение за действията му остава разбрано само от него.

Жената изневерява в два случая – когато изпитва чувства (по-силни емоционално, химия или е впечатлена по уникален начин от отсрещната страна) или когато иска да върне „жеста“ на изневерилият й мъж. Втория вариант често е еднократно, мимолетно изживяване, за което няма опасност от раздяла. Първият случай за изневяра у жената може да е окончателен и да сложи край на връзката с досегашния партньор.

Каквато и да е истината около изневерите, всеки сам си носи „кръста“, а дали вие сте верни или страдате по някой, който постоянно ви кара да се чувствате „втора ръка“ с поведението си, то остава сами да си отговорите на въпроса: „До кога?!“.