Какви билки са подходящи за домашен чай

Силата на билки е известна на мнозина: билков чай ​​може да се грее, има терапевтичен ефект, витамини, но може да се консумира и след охлаждане.

Какви билки са подходящи за домашен чай

Има чайове с тонизиращо действие. Но при избора на треви е важно да се помисли за въздействието им върху човешкото тяло. Ето, защо ако искате билков чай ​​е добре такъв да не вреди.

Билкови чайове за дома

Много природни продукти могат да се използват за домашно приготвяне на чай. Със специална сила е чаят от шипки. Това е и най-популярната съставка, която е включена в състава на билкови чайове. Огромното количество витамин С, в дивата роза помага организма да се справя с по-студеното време. Веществата, съдържащи се в дива роза, подобряват имунитета срещу болести и лекуват. Ако имате проблеми с кръвното налягане, чай, направен от дива роза ще ви помогне за преодоляването му.

домашен чай

Положителен ефект дава и при инфузия на бедрата и болести по пикочната система. Ежедневната консумация на шипка укрепва стените на кръвоносните съдове, като помага за нормализиране обмяната на веществата. Шипките се справят и със заболявания по черния дроб и жлъчния мехур.

За да се постигне максимална полза вода се загрява в термос и се изсипва 0,5 литра вряща вода. Отварата трябва да престои до сутринта. Напитката се филтрира и взема половин чаша 30 минути преди ядене.

ментов чай

Ментов чай

Чаят от мента дава едно незабравимо преживяване. Препоръчва се да се пие ментов чай ​​по всяко време на деня, но особено добър е ментов чай ​​в летните горещини. Охлажда и подхранва организма с полезни вещества, които насърчават спокойствие и хармония в тялото и душата. Чай от мента има положителен ефект върху храносмилането. В допълнение, ментовите листа са вещества, които имат благоприятен ефект върху хормоналния процес при жената.

Ментовият чай ​​убива вредните бактерии в червата, улеснява дишането и предотвратява от алергии. За да е на макс ефектът от консумацията на ментов чай ​​е най-добре да се използва преди лягане, защото така облекчава напрежение и умора, главоболие, подобрява съня и нормализира функциите на мозъка. Ако добавим и ментнтов балсам, силата на напитката ще бъде по-забележима.

Чайове от лайка

Ако цветът на се изсуши правилно, лечебният ефект на това растение няма да отнеме много време. Лайката помага за облекчаване на главоболие, нормализира дейността на нервната система, помага при лечение на инфекции по горните дихателни пътища. Чаят е полезен за диабетици, подобрява състоянието на пациенти с диабет. Чай от лайка е известен, че помага за премахване на излишните течности от организма. Лайката подобрява функцията на храносмилателната система и  него може да намалите теглото.

Чай от лайка подобрява ендокринната система и е мощен инструмент за лечение и профилактика на гинекологични заболявания.

Пийте чай от лайка свеж. Въпреки факта, че напитката има добър вкус, лечебните свойства се загубват много бързо. Може лесно да се комбинира с някои храни или да се приема самостоятелно.

чайове

Чай от липов цвят

Липов цвят – незаменим инструмент при лечението на настинки. Този чай помага за намаляване на интоксикация. Тя подобрява храносмилането и нормализира кръвообращението. цвят от липа повишава неговите качества, когато се комбинира с женско биле, градински чай, живовляк. Но вкусна вар чай не може да се пие през цялото време. Това ще отнеме време, за да си вземе почивка от време на време.

Чай от липов цвят помага при възпалителни заболявания. Препоръчва се в случай на проблеми с вените. Noble вкус и мирис на липов чай ​​подобрява вкуса на всяко питие.

За да се подготви вар чай вземе 1,5 ст. лъжици сухи суровини, се изсипва вряща вода над всички. Увийте с кърпа и се оставя да престои в продължение на двадесет минути.

Чай от маточина

Маточната е известна с отлични успокояващи свойства. Чай от маточина се препоръчва за нервност, загуба на сила, дразнене. Той се използва за подобряване на апетита, подобряване на тонуса, както и за на кръвното налягане.

Чай от маточина може да се оставали за половин час или да се консумира без затопляне.

Използването на лечебните свойства на растенията, значително подобрява здраве!