Какъв характер имаме според цвета на косата

Навярно сте чували за психологични или езотерични методи за разгадаване характера на човек, според тип на очи, начин на обличане и т.н. Един от методите да узнаете, какъв събеседник имате насреща е и като загледате естествения цвят на косата.

Добре поддържаната, жизнена и бляскава коса може да каже много за притежателката си, но какво означава самия цвят, научете сега.

Предлагаме ви 4 най-срещани типа цвят на косата и какво говорят за притежателките си:

chervena kosa

Червенокоси – в тази група се отнасят и рижите и червенокоси естествено дами. Те са спонтанни и открити личности. Притежателките, които освен огнена коса имат квадратно лице са мъжки момичета, а тези с овални форми на лицето са творчески натури. Вторият тип жени са големи романтички. Червенокоските не са склонни към компромиси, емоционални са и могат да правят благородни постъпки. Такива натури са нежни, страстни, но и агресивни. Предпочитат кариерата пред семейството и се чувстват превъзходно като бизнес дами. Много пъти жените с естествени червени коси са лидери, обожават коне и кучета. За грижите коси най-обичани цветове са син, бял, зелен и черен. Темпераментната червенокоска се спогажда най-много с мъж с тъмнокестеняви коси.

 

krasiva-kosa

Кестеняви коси – жените с този цвят на косата са жизнени, уравновесени, любознателни и трудолюбиви. Те са изключително общителни, приветливи, сдържани и съобразителни. Смуглите дами с кестеняви коси са по-сдържани, а тези със светла кожа са по-сантиментални. Тъмнооките и с кестеняви коси дами успяват в техническите специалности, а светлооките в хуманитарните дейности.

 

коса, цвят на косата, како показва цвета на косата, грижа за косата

Блондинки – русите жени са смятани за леко глуповати и наивни. Това обаче е само във вицовете. Реално такива дами с естествен рус цвят на косата са добродушни, мечтателки, непостоянни и сантиментални натури. Характерно за тях е и коварството на моменти, злорадстването и несериозното отношение. Често могат да плачат без причина. Не са от най-трудолюбивите и изпълнителни, но за сметка на това са страшни романтички и много пъти от нищо летят в облаците. В отношенията с другия пол не проявяват инициативност, а най-щастливи са с тъмнокоси мъже.

 

kosa

Чернокоси – известни като брюнетки те всяват смут сред мъжете. Дори се оказва, че са малко онези, представители на силния пол, които се осмеляват да мерят сили с тях. Жените с черни коси са проницателни, търпеливи, целеустремени и нищо не може да ги отдалечи от поставените цели. Дамите с черен цвят на косата са упорити и трудолюбиви, а когато става дума за купон, предпочитат усамотението и тишината. Чернокосите са умели и стриктни в подбора на дрехи, придържат се към класиката, а червеното и черното за тях са фаворит. Смята се, че най-добра партия за този тип жени са светлокосите и блондин кавалери.

 

За вида на човек може да се съди по много външни белези, а един от тях е правилната грижа за косата. Това може да стане с качествени продукти от beautybg.bg.