Как се влюбва мъж – втора част

love of husband

Питала ли си се как се влюбва мъж, как показва чувствата си и защо всичко това далеч се разминават от начините при жените?!

В продължение на предходната тема, начините, по които мъжът се влюбва и показва чувствата си, далеч се разминават от тези при жените.

Предлагаме ти и следващите 3 фази, за които е добре да знаеш, повече:

„Любовта е като танца танго“ – една крачка напред, две назад“ – в началото всичко е едно щуро главозамайване, в което роля изиграват фермоните. През тази фаза допамин, серотин и норепинефрин се отделят в ударни дози, в комбинация трите се получава ефекта, като след прием на дрога. Това обяснява и защо при вида на любимия или след виждането с него, усещането за пристрастеност към него е така изострено, също като при прием на наркотици или алкохол.

Истината тук е, че начинът по-който мъжът ухажва и това как се влюбва мъжа, си е чиста доза егоизъм. Той залага на високите хормонални нива, от чието подхранване има нужда. Забавлявай се, но не смятай, че поведението на Казанова е равносилно на помисъл за обвързване. Според специалистите мъжете в тази фаза изпадат в две крайности – едната е свързана със страха да не бъдат отхвърлени, а това ги подтиква често да търсят и резервен „сал“ и да запишат някоя и нова бройка, просто ей, така за спорта. Другият момент е любопитството и мисълта, че щом една жена повдига толкова много акциите и егото, то какво може да стане при две и повече.

Никой не харесва да бъде притискан – нека не забравяме, че в природата властва пълното равновесие. Така, че напълно нормално е след фазата на влюбване и силна химия, той да бие отбой. Дори, че вече четката ти за зъби стой и неговата баня, не говори нищо, а се чувстваш така объркана. Забави малко хода. И най-добрите шофьори, знаят, че педала на газта трябва и да бъде отпускан. Да не забравяме и факта, че често притиснатия мъж бяга по тъч линията, а в не редки случаи, направо бие отбой.

Той и ние – щом останалите три фази на влюбване преминаха и си негова постигната плячка, то „лова“ за поддържане на формата приключва. Нека не забравяме, че мъжете с това се забавляват. Целонощни маратони за доказване на мъжественост си е доста уморително нещо. Сега половинката ти качва някой и друг килограм, успокоява се, живеете заедно и т.н. Химичният коктейл е заменен от хормони с по-кротко въздействие, наречени окситоцин и васопресин, а те носят щастие и усещане за близост. Сега е време да ти олекне и спокойно да кажеш, че твоят мачо е истински привързан към теб.Как се влюбва мъж