5 мита за слънцето

слънцето

С разгара на така бързо задаващото се лято е моментът, в който трябва да вземем под внимание и слънчевата защита.

С годините обаче, някак си се напластиха множество теми, които водят до разумни и не до там стратегии, кое е правилно и кое не в изплаване на различни слънцезащитни методи.

На фона на цялото това объркване, много дами днес са изправени пред дилемата – какви кремове и лосиони да изберат за плажа.

За да помогнем разглеждайки една част от тези въпроси избрахме за вас:

5 мита за слънцето, които е добре да знаете!

  1. Мит 1 – 53% от хората смятат, че слънцезащитни продукти се ползват само, когато слънцето е пряко и интензивно – дори да не сте изложени на пряка слънчева светлина, на плажа, само докато се разхождате по улиците, в градинката или шофирате, слънцето прониква в кожата ви. UVB лъчи попадат в кожата и причиняват преждевременно стареене, алергии, бръчки и ракови образования.
  2. Мит 2 – 40% от хората са на мнение, че мургавата кожа няма нужда от защита срещу силно слънце – всяка кожа има нужда от слънчева защита. Интензивността зависи от пигмента меланин, който се произвежда под действието на ултравиолетови лъчи. Меланинът защитава тъканите от UVA лъчи и нарушава образуването на колаген и еластини.
  3. Мит 3 – 49% от хората мислят слънцезащитния продукт за „тапа“ на порите на кожата – кремове, лосиони, олиа за UV защита са леки и бързо попиват в кожата. Наред с това, че пазят от вредните лъчи те хидратират кожата и я правят по-еластична, мека и нежна.
  4. Мит 4 – 46% от хората са на мнение, че в продуктите със слънчеви защити има химични компоненти, които пречат на красивия загар – съвременната козметична козметика е дерматологично тествана, преди да се появи на пазара. Така, че не мислете, че големите козметични гиганти не са се погрижили за контрола и на кремовете срещу слънце.
  5. Мит 5 – 51% от хората смятат, че слънцезащитните кремове се нанасят трудно и продължително, а това им пречи да се насладят на отпуската – редовната употреба на UV крем прави кожата здрава и я брани по всяко време. Не забравяйте, че „изгорялата“ кожа е болезнена, а с лосиона със защита ще намалите тези травми. Наред с това кожата има памет, а изгарянията в даден етап се отразяват на здравия вид. Появата на петна, бенки, тумори по кожата, са само част от главоболията, които може да си навлечете, само защото ви „мързи“ да нанесете крема.