Как да украсим за празниците

Въпреки, че коледната украса отдавна грее по витрини, елхи и прозорци, винаги има на какво ново още да се научим. Огромните новогодишни светлини все още не са запалени, а снегът дори само на места обещава много празнично настроение в навечерието на Нова година. Предвид различните обичаи и традиции по цял свят, заимствахме някои идеи, от които и вие може да почерпите нещо полезно, ново и свежо.

Елхата – за най-празнични са смятани топките и гирляндите. Много хора закачват на празничната елха всички украшения, които притежават, други избират конкретен стил. Изборът остава индивидуален, но магията на Коледната елха е във всяко едно украшение, което носи спомен от къде идва, а стойността му се определя според сантименталността. Чудесен начин да наредите елхата за връх Нова година е като изберете сребристи топки и светлосини или бели гирлянди. Добър вариант е елхата да бъде украсена само с бели украшения, а изпръсканите в сребристо клонки могат да са впечатляващи за всеки гост.

Фенери на входа – чудесен начин да пресъздадете празничната атмосфера е с фенери на входната врата. Независимо дали ще са разположени вътре или отвън, то коледното и новогодишно настроение ням да закъснее.

Декорации в рамка – може да трансформирате празна рамка за картина или снимка в празнично украшение. За целта вържете единия край със сатенена лента. В средата на нея може да поставите топка за елха, а самата рамка на видно място.

Снежинки в буркан – подобно на стъклените кълба с декорация на сняг, може сами да поместите в буркан новогодишни топки за елха с различни цветове и силен блясък. Подобно украшение може да направите и със стъклена ваза, около която да поставите клонки от елхата, шишарки и други.

Подаръци по стените – увийте няколко картини или снимки в хартия с новогодишен или коледен принт. Така самите те ще заприличат на подаръци. С подходяща панделка ще изпъкнат в цялата обстановка.

Венци на прозорците – както в много страни е популярно, така и у нас стана все по-модерно на вратата да се закачва коледен венец. Направете такъв с естествени клонки от елха, шишарки, красива червена панделка и някоя коледна топка или гирлянд. Така магията на празниците ще е още по-силна и запленяваща. Венци в по-малък размер изглеждат по-стилно.

Украшения във вази – изберете няколко вази с големи размери и различни цветове. Напълнете ги с жълъди, шишарки и клонки от елха. Напръскайте ги със сребрист спрей или златист спрей и завържете по една красива голяма панделка.  В средата на всеки букет може да поставите по една голяма червена свещ. Разположете ги в различни краища на дома.

Панделки по вратите – направете вратите в дома част от цялата коледна и новогодишна атмосфера. Единствено ще са необходими широки сатенени ленти, които да свържете в средата. Може да закачите и картичка с празнични пожелания.

Празнична атмосфера – какво за вас е празника на Коледа, Нова година и всеки друг. Не е ли празника среща с най-скъпите хора, приятна обстановка, красиви украси и вкусна храна, много настроение и топли чувства.