Как да съхраним красотата през зимата

Зимата почука на входната врата и напомни, че вече трайно се настанява в ежедневието ни. Време е да помислим и за личното здраве и това на близките си. В помощ срещу зимните условия се явяват някой статистики и научни данни, които могат да ни помогнат в битката с тежките условия.

Не след дълго ще наближат и зимните празници, а колкото повече настъпват зимните условия, толкова по-често се усещаме отпаднали и в не най-добрата си форма. Това не е страшно, нито необичайно състояние. Реално изпитваме го при всяка рязка промяна на климата. Когато слънцето намалее и периода на активност за денонощието стане по-кратък се появяват и множество депресии.

Сезонната зимна депресия се характеризира именно с липсата на настроение, поради по-краткото слънцестоене.

С редовни масажи, сауна и приятелски срещи можем в голяма степен да подобрим това положение.

Проблемът се явява, тогава, когато не е свързан само с временното лошо настроение. Това е единодушното мнение на специалистите.

Недостигът на слънчева светлина и последвалата го липса на витамини се отразяват неблагоприятно на организма и това води до негативни фактори през студения зимен период.

Всичко се отразява на красотата, а задаващите се многобройно празници не могат да простят на никого. Дамите се чувстват най-засегнати от зимните условия и неразположението.

Студът се отразява на кожата и така жените изглеждат по-възрастни, отколкото са в действителност. Кожата избледнява, появяват се тъмни петна, оттоци, подпухналост и всичко това визуално качва поне 5 години отгоре. Това мнение не е само лично убеждение, но и от направени проучвания на специалисти от американско козметични компании.

Според данните от най-ново американско проучване, в което участие взели над 5000 жени на възраст между 27 и 60 години, става видно, че торбички под очите имат 82%. През топлите месеци тези проценти намаляват с до 38. Според главният учен Марк Бенет, причината е в недостига на витамин Д, който се синтезира в организма  под действието на слънцето. Когато витамин D липсва в организма, човек се чувства уморен, неотпочинал и недоспал. Витамин Д, както и витамин К, влияят силно и на състоянието на очите. Те подпухват, появяват се тъмни кръгове и торбички под клепачите.

Ето, защо през периода на есента и зимата трябва да се полагат специални грижи за лицето, чрез компреси, маски, подхранващи терапии и подмладяващи кремове. Най-добрият начин за справяне с видимата умора е компенсиране на солите в организма.

Специалистите по козметика и дерматология съветват още да се даряват поне 20-30 минути повече качествен сън. Това може да става и в следобедните часове на зимата, стига графика да го позволява.

Научете повече и за алергията към студа