Как да се върнете на работа след празниците

Много хора знаят как, връщайки се от почивка или празници мисълта за предстоящата работа трови последните няколко дни на почивка. Разбира се, на почивка сме подмладени и освежени, но перспективата за пореден път ни отвежда към мисълта да отидем в работата, а това съответно води до състояние на депресия. По време на отсъствието ви на работното място се е натрупала планина от неотложни въпроси, те са от значение с контекст – всичко спешно. Откъде да започнем и как да се включим в процеса на работа по-бързо?

Психолозите отбелязват, че в резултат на претоварване с информация хората могат да подкопаят своето психическо здраве.

Това влияе неблагоприятно върху изпълнението на служебните задължения и води до липса на растеж в кариерата, а в някои случаи до загуба на работни места.

Но, разбира се, претоварване с информация провокира напрежение, което е първата предпоставка за развитието на психични заболявания. И това е сериозно.

  • Изхвърлете всичкият излишък от главата си

Изненадващо, претоварването е „зараза“. Да не забравяме, че повечето от проблемите на човек идват от само себе си. Виждайки колко писма са струпани на бюрото, изпитвате неприятни чувства и усещане за по-голямо натоварване, както от листовете хартия, които лежат на масата, наред с лъжата, че този път ще се справите.

Сортиране и разграничаване на средното. Научете как да споделяте най-важните неща. Това е твърде много? Пробив в задачата на няколко групи. Управление на времето също ще улесни съдбата ви. Отделете време за документите, време за провеждане на разговори. Не забравяйте за прекъсванията, които неминуемо ви чакат. Следвайте графика и много скоро много от случаите се увеличават като сняг на пролет.

  • Не казвайте „не“

Ако сте атакувани от всички страни, изберете тези, които не могат да отговорят или на които да се реагира. Просто кажете „не“. Вие сте в състояние да се справите с наистина важните и неотложните въпроси. В противен случай, ще прекарате много време за справяне с тривиалните задачи.

Ако трябва да се концентрирате, нека всички разговори бъдат изпратени към гласовата поща, затворете вратата и работата. Така ще бъдете в състояние да се справяте с всички съобщения наведнъж. Ако работите с електронна поща, докладвайте на гласовата си поща. Не мислете, че това ще обиди някого. Ако вашите спътници са наистина от хората на бизнеса, те със сигурност ще разберат, че сега имате период на висока заетост.

  • Какво става, ако ситуацията излиза от контрол

Вие сте нервни и чувствате непреодолимо желание да изхвърлите всички писма в кошчето. Импулсивността не е непозната черта за никому. Освен това, за да решите проблемите си, поемете дълбоко въздух и се заемете с необходимите документи, отидете на тихо място в празната стая, където ще имате възможност да работите върху документи. Ако вашият офис няма такова място, се преместете в най-близкото кафене, за да се справят с притока на неотложни въпроси.

  • Перспективи

Говорете с другите за характеристиките на нова операция. Ако сте твърдо решени, да довършите работата си, да анулирате всички назначения. Ако идвате за срещата на колега, нищо страшно няма да се случи. Вие управлявате времето си и живота си, така че отвърнете на удара и на всички онези, които нарушават правилата. Това ще бъде от полза да сте няколко часа на ден далеч от мобилния телефон. Трябва време, за да се възстановите и да се успокоите от чести телефонни разговори подкопаващи само нервната система.

Хората, изложени на информационното претоварване по различни причини. Всяко лице може да има свои собствени обстоятелства, които водят до този проблем, така че решението във всеки отделен случай трябва да се индивидуализира. Ако един човек не може да живее спокойно в „творчески хаос“ и не се чувства тревожно за това, от друга страна много бързо реагира на претоварване. Има хора, които не могат да намерят място, ако вчера нещата вървяха гладко в днешния и утрешния ден нещо ги заплашва.

Вълнението засяга в еднаква степен всички: ако всичко е под контрол, но сме объркани и загубили контрол преди минути, причината за това може да послужи като нищо. Обикновено това специално събитие, където хората отдават прекалено голямо значение. Ето защо, с чувството, че ситуацията излиза от контрол, незабавно изключете въображението, която вече привлича ужасна картина. Колко често човек се чувства депресиран и самотен. Изглежда, че няма да избяга, той падна в капана. Но това състояние предизвиква допълнителни проблеми. В такива ситуации, човек не може да загуби сърцето и се поддаде на емоциите.

  • Какво да направите

Ако не е възможно да се променят нещата в един ден, просто си представете един спокоен ден, в който щастливо седите на престола и управляват живота си. Не се обезсърчавайте за по-късно и това какво можете да направите днес. Погледнете проблемите в лицето, не се плашете от задачи. В противен случай ще се залавяте от работа.

Според експерти, на първо място не трябва да правим неща, лесно и бързо, дори най-сложните задачи. Уверете се, че по правило, следва предварително планиране.

Разделете всички случаи, в подзадачи, определени времето и целите. Като се научите да вземат предимство пред собствените си емоции, то вие ще се превърнете в победител в живота, което прави вас пилот в управлението на всякакви задачи и лесен и спретнат работния в план със задачи.