10 Съвети за аранжиране по Коледа и Нова година

Декември е тук, дори вече изтича от календара на старата година. Съвсем скоро и радостта от настъпването на Новата година, придружена от аромата на изминалата Коледа ще витае във въздуха.

Даването и получаването на подаръци за деца, подаръци на семейството, приятели или колеги по време на Коледа и Нова година има своята дългогодишна традиция в няколко аспекта. Именно подаръкът е следата, която стопля душите и сърцата, дори след дългоочакваният празник!

Докато сте заети с пазаруване за препарати, декорации и подаръци, много хора често забравят да се направят уговорка според бюджета. Като резултат на това, когато Коледа свърши, те просто осъзнават, че свършат парите, тъй като винаги се губи по нещо, което не трябва да купуват.

По-долу, споделяме 10 проникновени съвети за управление, планиране и контрол над бюджета. Тази уговорка можете да практикувате следващата Коледа, така че да не бъде разрушена вашата банкова сметка.

Изгодно аранжиране – Съвети за Коледа

Първото нещо, на първо място, преди Коледа идва и с него може да направите списък с неща, които трябва да се подготвят за събитието, както и даровете, които смятате да раздадете. Уверете се, че те включват основни стоки само от списъка.

Второ, тъй като икономическата закон гласи, че цената се покачва, когато търсенето е високо, може да се наложи да се разгледате и направите пазаруването много по-рано преди Коледа и Нова година. Когато дойде денят, цените са склонни да се покачват, повече от обикновеното. Не чакайте до последния момент, за да купите подаръци, които вече са ограничени. Избирайте, докато имате време да сравните с най-добрата цена.

Трето, онлайн магазините се развиват бързо в днешно време. Ако не можете да намерите време, за да отидете директно в магазина, след това можете да закупите коледни подаръци и онлайн. Има различни видове обекти на разположение онлайн, дори можете да намерите тези, които не могат да се срещнат в реалните магазини. Дори по-добре, лесно можете да сравните цените на даден елемент в един и друг магазин, така че може да изберете най-доброто, което подхожда на вашия бюджет.

На четвърто място, вместо да използвате кредитна карта, можете да платите в брой. Контролирането на паричния поток е по-лесно от кредитна карта, защото след като изтече, ще разберете, че може би сте прекарали повече, отколкото трябва.

Пето, използвайте ваучери. Когато Коледа и Нова година наближават, разгледайте няколко магазина (както реални, така и онлайн). Вижте какво предлагат за пазаруване и как може да се регулира вашия бюджет. Използване ваучер или пари в брой. Така ще можете да управлявате Вашата пазарска кошница с лекота.

Шесто, за да избегнете загубата на пари за неизползвани позиции, трябва да попитате вашето семейство или приятели какви подаръци искат за Коледа и Нова година.

Седмо, можете да използвате собствената си креативност, за да направите ръчно изработени подаръци. Не само спестявате пари, от ръчно изработени подаръци, но и дарявате по-голям смисъл и безценен подарък.

Осмо, можете да получите допълнителни пари от продажбата на неизползваните предмети, уреди, техника, дрехи или стари мебели у дома. Вместо безсмислено да съхранявате, можете да ги рекламирате в онлайн магазин за разпродажби втора ръка или да отварите гараж за продажба у дома.

Девето, купувайте неща от местния магазин от големите търговски центрове. Не само, за да помогнете на местната икономика, цените са по-евтини. Когато имате късмет, можете дори да получите отстъпка.

Последно, не бъдете импулсивни купувачи. Специално за жените, които така и така са по-склонни да купуват нещо в един миг, само защото изглежда сладко или красиво, докато всъщност не се нуждаят от него. Така че, помнете коледният списък е от решаващо значение.