Как да се превърнете в истинска дама – Честит 8-ми март на всички жени!

„…И грозното патенце станало красив лебед….“

В периода на младежки бунтарски години, малко хора мислят за това как да се превърнат в истински дами. Но когато светлите партита свършат и момичето започне да прави планове за брак и развитие на собствен бизнес, този въпрос става неотложен.

Да си дама в широкия смисъл на думата, не означава само социален статус, а по-скоро начин на поведение и начин на мислене.

Да се ​​превърнете в добре образована, ерудирана, елегантна и интелигентна млада дама е най-достойното за целите на един млад човек?

Когато целият живот е пред вас, лесно може да научите нови неща, да придобиете нови навици, стилове на общуване и начини за представяне в обществото.

С какво да започнете?

Как да станете истинска дама и да удивлявате с новите познания, да се усъвършенствате, да притежавате гъвкав начин на мислене, издръжливост и изобретателност?

Преди всичко, си струва да помислите над качествата на интелигентните красавици, след това да направите план, да промените поведението и хода на мислите си правилно. Не е достатъчно да изглеждате като аристократ в очите на другите – да си вземете приличен костюм, да провеждате бързи интелектуални разговори и да може използвате всички прибори за хранене в ресторант.

Всички повърхностни и ослепителни тоалети ще изчезнат при първата нестандартна или кризисна ситуация. Ако не се възстановите психологически и напълно не разбирате как да станете дама в душа, може да изглеждате нестабилна и дори дребните незначителни конфликти да ви представят в лоша светлина.

Ако действително искате да научите как да се превърне в истински дама, трябва да сте подготвени, че няма да е лесно турне в страната на модата и козметиката. Всичко е свързано с упорита работа над външния вид, поведението, перспективите и начините за изразяване на емоции.

Избор на облекло за истински дами:

Посрещаме по дрехите – всички знаем тази тривиална истина, но често забравяме да поставим критичен поглед, преди да напуснем дома. Истинската дама винаги и навсякъде изглежда перфектно: безупречно облечена, спретната, с блестящи широка усмивка и обираща погледите на случайни минувачи.

Ето някои съвети, които да помогнат на младите дами да станат делови дами.

 • винаги и навсякъде, трябва да следвате позата. Изправете рамената – това е начинът да се задържите в обществото;
 • грижа и чистотата: това се отнася за горното облекло, обувки, бельо, нокти, коса, уши; Истинският аристократ никога няма да си позволи да излезе неглиже, небоядисана, с разчленена коса, да не говорим за нечисти ботуши или оцветени джинси;
 • Обърнете специално внимание на приятните ухания и личната хигиена: младата дама е отглеждана според най-добрите традиции и никога няма да си позволи да мирише зле; • направете точен и подходящ грим – той трябва да бъде дискретен, лек, едва забележим. Заложете на свежи и нежни нюанси;
 • изберете елегантен скромен гардероб: забравете за кожените якета с шипове или разкъсана бледи дънки – това са вулгарни дрехите, които ще провалят имиджа за успешен бизнес жена. Заложете на делови костюм, класически обувки на висок ток и палто или наметало в пастелен цвят;
 • Забравете думите „блясък“ и „кич“: Вашата задача е да се обличате достойно, но без кристали и рушвети;
 • Забравете за всички прозрачни неща, които показват бельото, блузи и рокли с отворен деколте или голи рамене;
 • Поддържайте всички под контрол: малко вероятно е да имате подходящ повод за прилепнала леопардова рокля;
 • Винаги вземайте под внимание характеристиките на събитието, където отивате. Дрехите трябва да са подходящи за повода. По-добре е да изглеждате скромно и чисто, отколкото скъпо, но натрапчиво.

За да се облича елегантно, не е необходимо да купувате само от модни бутици. Дори „тихата класика“ може да ви превърне в истински аристократ. Ако сте готови да похарчите повече, дайте предимство на скъпите обувки и аксесоари като часовници и чанти.

Коригиране на маниера:

Разбира се, само външните промени, няма да са достатъчни, за да се превърнете в елегантна жена.

Как да станете бизнес дама и да спечелите уважението на колегите, партньорите и клиентите си?

Обърнете внимание на своите маниери и работете по личния стил, ако забележите „пропуски“.

 • Провеждайте дискретен разговор, говорете с нисък и измерим тембър. Истинска дама няма да се смее на глас, да използва неподходящи думи и реплики. Не бива да говорите прекалено шумно, но не бива и да мърморите. Речта трябва да звучи уверено, ясно, четливо. Изградете навик да четете интересна книга всеки ден. Така ще, може да подобрите речника, да използвате интересна скорост на говора, разговорът с участието ви ще стане по-интелектуален.
 • Бъдете търпеливи, внимавайте с емоциите и нуждите на другите. Учтивостта е отличителна черта на интелигентната естетика. Трябва да се научите да свиквате с положението на другите, да подхождате с разбиране да се отнасяте към страховете на партньорите, с искрено внимание да се вслушате в оплакванията и исканията на клиентите.

Опитайте се да сте малко психолог, гледайки в душите на хората, с които комуникирате.

Забравете за „егото“ си за известно време, ще имате време да покажете своя „Аз“.

Сега се концентрирате само върху собствените си интереси.

 • Излъчвайте уют и лекота. Не прехвърляйте проблемите си на раменете на непознати хора. Защо трябва да натоварвате другите с вашите притеснения и съмнения? Следете с оптимизъм всичко, изградете се като синоним на самочувствие и лъчезарен оптимизъм.

Така изглеждат лидерите. Под тяхно ръководство ще искате да прескочите планините, да постигнете най-амбициозните цели.

 • Научете правилата на етикета. Всъщност няма толкова много закони на културното поведение в обществото, колкото изглежда.

Как да се държим по време на вечеря, в транспорт, театър или изложба? Прочетете няколко тематични книги – и ще бъдете достатъчно запознати с маниера на истинската дама. Поговорете с някой, който е отдавна във висшето общество.

Най-сигурният начин да се превърнете в истинска дама е като контактувате и подражавате на хора, на които самата вие се възхищавате. Не обиждайте другите, бъдете любезно, симпатично момиче, помагайте на околните.

И тогава, наоколо всички ще видят вашето превъплъщение в изтънчена, образована и прекрасна млада дама!

Как да се превърнете в истинска дама

Честит 8-ми март на всички жени!

Честит 8-ми март на всички жени!