Как да превърнем хобито в професия

хоби

Знаеш ли, че хобито може да стане твоя професия!

Казвам ти го от личен опит. Хобито може да е твое амплоа, но за това съм подготвила и достатъчно доказателства, факти, статистки и артефакти:

Оказва се, че в ситуация на безработица, икономическа криза, ниско заплащане на труда, ниски жизнени стандарти и социален живот, много хора не работят това, което искат, за което са учили или това, което биха правили с любов. Нека, обаче не забравяме и колко важно е подобно нещо, за да бъде работата ефективна, добре свършена и за да не се налага да работим.

 хобито в професия

Уви, малко са онези от нас, които в наши дни са намерили своята реализация, получаваш задоволително заплащане на труда си и са доволни от живота. И колкото и трудно на моменти да изглежда всичко, колкото и да е голяма конкуренцията на пазара за работна ръка.

Предлагаме ви няколко тактики, с които да се справяте по-лесно в дадени ситуации и да работите работата, която ви доставя истинско удоволствие. Защото ако успеете да постигнете това, то вие сте истински реализирали се млади хора. Ето и няколко напътствия:

  1. Ако се чувствате задушени от цялата обстановка на работата, ако таргетите са непосилни за постигане, колегите неразбрани и постоянно ви подлагат крак, а изгледи за скорошно повишаване на заплатата няма, то обмислете варианта за по-добра възможност. Преди обаче да напуснете потърсете другата си бъдеща работата, проучете нещата и едва тогава предприемайте сериозни, кардинални решения.
  2. Има моменти, които не се случва това, което искаме, но ако те зачестят и напрежението ескалира, вместо постепенно да намалява, намирайте начини да разпускате, за да не станете като бомба със закъснител.
  3. Ако има нещо, било то приятно занимание или хоби, което години наред вършите, с любов и удоволствие, проучете начините дали то не може да се превърне във ваша професия. Не един велик човек е казвал, че да работиш това, което те кара да си щастлив е равносилно на това да не работиш нито един ден от живота си.
  4. И жените, както и мъжете имат свои неща, които ги влекат в по-голяма или по-малка степен. И ако за 90% от мъжете това са футбол, риболов, автомобили, то за жените са – мода, козметика, домакинстване. Опитайте се да откриете онова, което ви доставя най-голямо удоволствие, независимо дали е свързано с шиене, рисуване, маникюр, плетива, икебани, направа на картички или нещо друго. Запишете курсове ако се налага, открийте своя фирма и стартирайте вашият малък бизнес, който да ви носи наслада и удоволствие всеки ден.
  5. Предвид последното, много вече са се отказали, преди да са предприели нещо сериозно и това се дължи главно на факта, че се притесняват, че не разполагат със собствени средства. За малък бизнес няма да са ви нужни много такива, а за да сте сигурни в това, което правите, проучете всичко в детайли – консултирайте се със счетоводител, юрист и други търговци на подобрете тип услуги или стоки. Така ще имате обективна оценка откъде да започнете, колко може да ви струва старта и как да постъпите занапред.