Да се повозим из света, на цветни колела

Топ любопитни факти

Преди да е изтекъл юни и преди старта на август месец, да се повозим из света, на цветни колела…

Предлагаме ви 6 неща, които не знаете:

Някои интересни данни и факти, клюки, новинки и открития могат да са достатъчно забавни и разтърсващи ледоразбивачки, дори по време на лятната ви ваканция. Ето и една част от тях:

  1. Знаете ли, че двойките, които редовно се целуват и прегръщат са в минимален риск от депресивни състояния, за разлика от тези, които се докосват само по време на секс.
  2. Знаете ли, че 30% от успеха в дадено лечение, дори подложено на най-скъпи медикаменти и усъвършенствани лекарства е главно заради плацебо ефекта.
  3. Знаете ли, че мозъкът ни не харесва подсладителите. Това откритие е направено от новозеландски учени, когато на него били подложени група участници, на които били дадени диетични храни. Оказало се, че мозъкът разпознава изкуствените въглехидрати, а така организмът ни не усеща онази наслада, кочто получава при прием на естествени захари. По време на разучаванията се оказало и, че мозъчната активност нараства с 30%, докато приема сладките изкушения.
  4. Знаете ли, че Лондон е популярна дестинация за лято 2014 г. Оказва се, че на фона на всички летни туристически курорти, британската столица и хотелите там тази година задминават дори предпочитания Париж. Класацията се базира на проучване направено извън пределите на САЩ и по направените предварително резервации на хотели. В топ класациите попадат още канадските градове, Ванкувър, Торонто, Монреал, Рим, Бареселона, Амстердам, Кнакун в Мексико и Сейнт Катаринс.
  5. Знаете ли, че във Филипините продават сладолед направен от яйца на крокодил – той представлява уникален специалитет. Вкусът му не е натрапчив, а се оказва и, че яйцата на земноводните са с високо съдържание на протеини, дори повече от тези на кокошите яйца.
  6. Знаете ли, че един кубичен сантиметър коса може да издържи натоварване от над 500 килограма. Така, че дамите не бива да се притесняват, ако връзват косата си на плажа в рамките на 5-10 дневна ваканция.

И ако все още не ви се е замаяла главата от тези статистики и факти, може да продължите и в следващите теми да следите любопитните хроники от виртуалният ни свят.