Как да подредим цветята в градината

цветята в градината

Да си добра домакиня не е лесно, но какво да кажат дамите, които имат на грижите си цял двор, градинка и най-вече цветята, които искат ежедневна грижа!

Истината е, че градинарството може да е приятна дейност и неслучайно се твърди, че хората, които се занимават с цветя за два пъти по-щастливи от останалите, които не практикуват този вид дейност.

За да ви носи истинска наслада градината на двора, ви предлагаме няколко съвета от опитни градинари:most beautiful garden with flowers 3

Подредете цветята в групи

– цветята в групи, които се наблюдават от всички страни (например около фонтан, изкуствено езерце и др.) се подреждат по височина. За целта в центъра (най-вътрешната част) се поставят най-високите растения, а към периферията най-ниските. В групи градински растения, които се виждат само от едната страна (например до стена от къщата, ограда, жив плет, храсти или др.) в дъното се засаждат по-високите цветя, а напред постепенно следват по-ниските.

most beautiful garden with flowers 2

Какво да включва една група

Добре е в една група да се подберат растения, които цъфтят по едно и също време. Декоративният ефект се постига, чрез хармонично засаждане и съчетаване на цветове. В подредбата цветовете могат да участват така: червено със зелено; оранжево със синьо; жълто с лилаво или виолетово.

Добре е в една група да се подбират растения, които се нуждаят от едно и също време. Декоративният ефект се постига, чрез хармонично засаждане и съчетаване на цветове. В подредбата на цветовете може да се участва така: червено със зелено; оранжево със синьо; жълто с лилаво или виолетово.

most beautiful garden with flowers 8

Ароматните цветя

Чиито цветове се отделят силни аромати са добре да се разполагат по алеи и места за почивка (беседка, люлка, хамак). Те са подредени в групи по аромати и предразполагат към медитацията на вътрешните центрове за обогатяване.

цветя  

Красивите, ярки и силно привличащи погледите цветя

Те също се засаждат около места за почивка и релакс. С едрите и красиви цветове, те действат успокояващо за зрението.

Flower Garden HD Desktop Background

Как да разполагаме цветята в градината

При разполагане на цветята в градината под различни ъгли и в различни зони, трябва да се има предвид изискванията на всяко от тях към светлина. Нарцисите, например се развиват добре на пряка слънчева светлина. Те могат да виреят и на полу сенчести места, но не и на места, където не достигат слънчевите лъчи. Капризни към сянката са още лалета, гладиоли, гергини.

Вземайки предвид тези малки тактики ще може да отгледате и най-претенциозното цвете.