Как да отгледате дете правилно – от ранна детска възраст

как да отгледате дете

Отглеждането на дете е отговорен процес, изисква известно усилие от страна на родителите. Това понякога е свързано с повече внимание и грижи, които объркват мама и татко и не дават положителен резултат.

Как да се образоваме и да се грижим за новородено:

Новороденото е с определена програма генетично заложена в неговото развитие. Подобна програма е и майката. Тя включва кърмене, контакт с първите хапки, съвместно със съня, тя е оръжие, грижа и защита. Ако този процес се счупи, детето е под стрес. Ако повлияе над постоянния характер на този ефект, то върху неговото психо-емоционално състояние също може да бъде нарушено.

Гледайки новородени и кърмачета е необходимо да се разчита на собствените чувства и емоции. Децата в първата година от живота не изисква сложни стъпки, лесно е да се направи очакваното.

На първо място, е необходимо кърменето. Второ, присъствие постоянно.

Ако малкото дете чуе гласа на майката, усещаш топлината на тялото, тя ще даде усещане за грижа и необходимост.

Когато то вика (плаче) се очаква, някой ще го вземе в ръце и да го успокои.

Плачът – това е единственият начин да се каже, че то се нуждае от помощ, така че не може да оставите жалбата без внимание. Нарушаване на генетичната програма води до умствени и физически увреждания.

Самата Майка трябва да определи какво ще бъде най-доброто за детето й, а не сляпо да се придържа към техниките на съвременни образователни. Отказ от кърменето е изпълнено със заболявания на нервната и имунната система.

Кърмата съдържа антитяло, което участва във формиране на имунната и неврохормонна система, която е отговорна за функционирането на нервната система. Дори и най-скъпата смес не може да замени майчиното мляко;

Ограничаване излагането на ръцете и липсата на сътрудничество със съня са повод да се чувства тревожност, да се изпита загуба на интерес към изучаването на света. В бъдеще, такъв човек ще има трудности при контактуване и в личен живот;

Повиване на новородено бебе ще го накара да се чувства спокойно. Това се дължи на факта, че девет месеца е в затруднени обстоятелства, които са запознати с него. Повиването ще се развива в затворено пространство. В противен случай, в по-късна възраст може да има страх от височини, затворени или открити пространства;

Плуване и гмуркане малко след раждането може да доведе до садомастични тенденции, безразличие към други, различни комплекси. Потапяне в прекалено студена вода може да предизвика загуба на здрав разум от опасност;

Динамичните гимнастика с прекомерно натоварване на опорно-двигателния апарат могат да имат психологическият ефект от придружен с желание за скок от голяма височина и липсата на страх от падане.