Как да контролираме автомобила с дистанционно

Новите автомобили са объркващи с всички компютри, сензори и джаджи. Всички те могат да изглеждат като някакво магьосничество под капака на газови инжекциони. Реално няма нищо сложно, стига един път да узнаеш принципа им на работа. В няколко стъпки ще покажем как съвременната автомобилна система за управление работи, а за да сте доволни, нека накратко се спрем над това как да контролираме всичко само с едно дистанционно управление.

Познатият от недалечното минало карбуратор бил отговорен за изпращане на подходящо количество гориво в цилиндрите. Днес, той работи на съвсем друг принцип.

За новото поколение автомобилни ентусиасти, които обичат да се грижат за колите, няма да е лошо да узнаят, че електрическото впръскване на горивото достига до „сърцето“ на автомобила. Последното от своя страна е двигателя. В такъв случай мозъка на колата трябва да е звеното на енергиен контрол. Той също е известен като контрол на механичното впръскване. С негова помощ става оптимизиране на работата на двигателя с помощта на сензори.

Ако искате да имате дистанционно управление с характеристики на не пряка видимост, и по-голям обхват, за дистанционно управление RF ще бъде правилният избор.

RF дистанционно управление за контрол на колата може да контролира, както светлина, така и клаксон, така и централно заключване.

Максималната мощност и работните режими включват превключване и моментно състояние. Дистанционното управление има 4 бутона, всеки бутон контролира всеки канал на приемника. Предаване се извършва на разстояние до 100 метра.

Така например местоположението на ключа на кола, светлини, клаксон и централно заключване могат да бъдат свързани само с ключ към и да отвеждат към канал на приемника. Последният може да се настрои в два различни режима.

Моментния режим е подходящ за клаксон и се задейства, чрез натискане и задържане на бутон 1 на дистанционното. По този начин се активира клаксон аларма. Когато бутонът бъде отпуснат, алармата спира. Този режим може да се използва за кола със светлина и централно заключване. За целта изборът на бутон 2 на дистанционното, активира светлина, а отпускането на бутона я деактивира.

Бутона 3 на дистанционното действа над централно заключване. Той отваря и затваря всички врати.

Така представени нещата за дистанционното на колата звучат много лесни и разбираеми дори от малко дете. Истината е, че зад всички така сложно изглеждащи механизми не се крие нищо друго, освен механика, която дава надеждност, комфорт и спокойствие на притежателя на автомобила, при това с безжична връзка само в едно дистанционно управление.

Повече за комфорта на съвременния автомобил и това как да инсталирате авто климатик, научете тук.