Как да изпечем крехко и сочно месо

крехко и сочно месо

Харесвате крехко и сочно месо?

Ето как да изпечем крехко и сочно месо за празник и делник!

Зимните вечери са най-приятни семейно, около камината с чаша червено вино и разбира се добре изпечено крехко месо. И преди, снегът да е затрупал улици и покриви навън, а вие, сгушени да се редите около семейното огнище, ви предлагаме нова стратегия: Как да бъдете добри домакини, опитни кулинари или само Майстор готвачи на крехко и вкусно месо“.

И докато останалото са дадености, то за месото сами трябва да се погрижите. За да бъде сочно и крехко месото е добре да имате под ръка наръчник с кулинарни тънкости.

Ето и някои от тях:Meat processing

  • Обработка на месото

котлети, шницели, медальони, пържоли, рулади всички се нуждаят от дълга предварителна заготовка. Предварително ги начукайте с малко чукче. С това действие разкъсвате съединителните влакна в месото и при готвене ще стане много по-сочно и крехко.

Marinating meat

  • Мариноване на месо

да мариноваме означава да натопим месото за 1-2 часа в оцет, олио, вино, сметана или плодов сок. Дъбилните вещества от тези продукти, проникват в мускулите и разкъсват влакната по естествен начин. Замразено месо не се маринова.

Shpikovane meat

  • Шпиковане на месо

за целта в месото се правят леки разрези, а в тях се напъхват малки парчета сланина. Докато се пече месото, по естествен начин се овлажнява и омазняване, а със стеклия се сос в тавичката може да залеете горната част от него. Така се получава крехко и сочно месно ястие.

Roasting in foil

  • Печене на месо във фолио

при печене във фолио задължително условие е предварително да бъдат отстранени всички кости. Така се гарантира, че няма да се получи процеп и месото ще остане крехко и сочно.Roasting meat in dough

  • Печене на месо в тесто

това е една от кулинарните рецепти, която се е доказала във времето. За целта месото трябва да е нарязано на хапки и окосено предварително. Така увито около него тестото едновременно поема от аромата и задържа месото да не съхне. В тесто могат да се пекат и едри, и дребни късове месо.Roasting oven

  • Печене на месо във фурна

подходящи за печене във фурна са всички части на месото, където има малко съединителна тъкан – филе, ростбиф, бут, свинско каре. За да не изтича естествения сос на месото при печене на фурна, запържете всяко парче от него за части от минутата и в горещо олио. След това наредете в тавичка и печете на 150-200 градуса. За да сте сигурни, че месото ще остане сочно, поливайте с вода. Когато извадите от фурната, не бързайте да сервирате. За да е още по-сочно и крехко месото, оставете го да престои 15 минути в тавата, в която се е пекло. Така само ще погълне, колкото му е необходимо от течността.

Която и рецепта да изберете, няма да сгрешите!

Добър апетит на всички почитатели на месо в предстоящите хладни вечери, с приятна компания и чаша червено вино.

Наздраве!