Как безопасно да разрушим кухня

С настъпване на пролетно-летните дни, невинаги и единствено са достатъчни само пролетно почистване и освежаване. Често се наемаме с по-сериозни ремонти, а едно от местата, които изисква повече внимание и по-специално отредено време е кухнята. Как са разрушим безопасно старата кухня, преди да започнем с обзавеждане и аранжиране на новата такава, научете сега:

Кухнята включва множество електрически уреди и шкафове, а тяхното отстраняване невинаги е лесно. Най-удачен и модерен е избора на фирма за къртене и събаряне. Въпреки това, ако смятате, че и сами може да се справите с подобна задача, то следвайте няколко стъпки:

Махнете старите шкафове – Започнете този проект чрез почистване на старите шкафове. Отстранете от тях всички вратички и чекмеджета. Обозначете гърбовете на чекмеджетата, за да знаете къде да ги замените, в случай, че след ремонта отново ще използвате тях.

Премахване на останалата част на шкафовете – свалете заоблените ъгли с лостовия бар. Развийте един от шкафовете от софит и премахнете останалите шкафове.

Изхвърлете старите врати корнизи, стари панти и всичко, което смятате, че загрозява.

Премахване на уредите – и тази стъпка трябва да е една от началните, преди да започнете с грубите строителни работи. Така например всички електрически контакти и водопроводни линия трябва да са спрени, преди да пристъпите към къртене на плочки, събаряне на стени или къртене на пода.

Предвидете, че по време на къртачни работи, освен струпаните едри парчета плочки теракота, фаянс, дюшеме, се вдига и голям прах. Покрийте всичко с найлони, преди да започнете събаряне на старата кухня. Ако имате възможност изнесете от това помещение всички мебели и ел. уреди, за да си спестите голямото почистване след това.

С професионални услуги от фирма по къртачни работи може да получите и почистване и извозване на строителния отпадък след ремонтната дейност. Възползвайте се от подобни предложения.

За всякакви строителни, демонтажи, груб строеж, чистене и извозване, може да проучите и на адресите на фирма Кърти Чисти и Извозва.