5 неща около йога изкуството

йога

Влизам в себе си и откривам целия свят“ – Й. В. Гьоте, немски драматург, писател и философ.

Йогата следва важни принципи от живота, открива пътя към хармонията, възпитава и претворява душата и тялото в едно цяло.

С помощта на йога тренировка може да следвате вашия път, научавайки нещо ново и уникално.

Според направени най-нови изследвания и статистики става видно, че средната продължителност на живот се е увеличила с 6 години в световен мащаб. Статистиката е направена от Световната здравна организация и е обявена, чрез доклад от месец юли 2014 г. Въз основа на нея средните глобални стойности сочат, че момичетата родени през 2014 г. ще живеят средно до 73 г., а момчетата от същия набор ще достигат средна продължителност на живот 68 г.

Според най-скорошни британски проучвания, проведени в университета в Оксфорд, става ясно, че от родените през 2014 г., 30% от момчета и 39% от момичета ще достигнат 100 годишна възраст.

йога изкуството ни учи на много!

Тези стойности говорят и за преориентацията на хората в световен мащаб към живот в синхрон с природата. На това възпитава йогата.

Чрез йога упражнения всеки може да получи възможност за пълно възстановяване на жизнените сили и да усети прераждане.

Достатъчни са само няколко дни, за да се върнете във форма и то без да полагате големи усилия.

Защо да изберем йога

Ползата от намиране на лично време е неизмерима. Йога упражненията се отразяват благоприятно, както за сетивата, така и за физическата цялост и издържливост у човек. Целта на това изкуство е да създаде благоприятна и вдъхновяваща атмосфера, придружена от благополучие.

йога упражнения

Какво включва програмата по йога

Йогата кани тишината и хармонията в живота. Понякога е необходимо време да се научим как да живеем, да планираме и да откриваме истинското равновесие, придружена с релакс за душа и тяло. Йога упражненията предоставят именно това усещане.

Какви са принципите на йога и на кое залага йога практиката

Този тип гимнастика представя пълен релакс и уединение с тялото. Йогата еволюира, разгръщайки двата водещи аспекта у човека – медитация и самодисциплина.

 

Сред омайна и очарователна природа, истинската почивка може да е реалност. Вземайки под внимание стресът, на който е изложен съвременният човек, то с йога упражнения сред природата се цели освобождаване от него. Сама по себе си практиката на йога е една необятна Вселена. Тя може да открие нови алтернативи пред всеки, да развие човешкия мозък, да концентрира паметта, да спомага за контрол над всяка ситуация и да управлява вътрешното равновесие.

Кой има нужда от йога и какво включва тя

На йога може да се запише всеки зрял човек, независимо от възраст, пол и навици на съвременния живот. С началните етапи на йога практика се постига усвояване на съществени елементи от йога методи и похвати, както и пълно възстановяване на тялото и душата у човек.

Още за йога практиката:

С помощта на това древно източно изкуство се лекуват множество физически и душевни заболявания. Йогата е най-старата техника за церене на различни болести. Тя помага за откриване на истинската същност и връзката на човека със заобикалящата го среда. Йогата предоставя сбор от упражнения и техники за постигане на различни цели.

Йогата съдейства за справяне със здравословни проблеми. Тя помага на тези, които не харесват тялото си или онези, които природата ги е дарила с идеални форми и желаят да ги съхранят.

Йога динамика е тук и сега, специално за вас: https://www.interpolezno.com/joga-i-dinamika-ptyat-km-zhelanoto-teglo.